Nieuwe compacte Volvo in 2017, eerste elektrische Volvo in 2019

volvo-cma-t5-twin-engine_0

Volvo ontplooit vandaag haar plannen voor de nabije toekomst. In die plannen zien we een nieuw platform voor compacte wagens en misschien belangrijker: de eerste échte elektrische Volvo zal er staan in 2019.

Volvo experimenteerde eerder al met de elektrische C30 die in Gent een beperkte productie kreeg. Maar voor het echte werk is het wachten tot 2019 wanneer Volvo een volledig elektrische wagen in de handel heeft. Naast die elektrische wagen wil Volvo ook elektrische versies van de S90 - die de S80 moet opvolgen - en de volgende S60. Die zullen techniek krijgen die gelijkaardig is aan dewelke je te zien kreeg in de XC90 T8 Twin Engine.

In 2017 zal Volvo een nieuw model uitwerken op basis van hun nieuwe Compact Model Architecture platform (CMA). Dat platform komt er als aanvulling op het SPA dat Volvo nu al voor de grotere modellen gebruikt. In de ontwikkeling ervan is al rekening gehouden met de bouw van elektrische en hybride aandrijflijnen. Een eerste model dat gebruik zal maken is de volgende generatie van de V40. Op bovenstaande foto krijgen we alvast een voorsmaakje van het CMA-platform in combinatie met een nog voor te stellen T5 Twin Engine.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws