De Humvee komt terug, in Luxemburg!

humvee-c-series-2015-5

Wist je dat Luxemburg haar eigen autosalon heeft? Van 20 tot 22 november loopt er een klein salon in een even klein dorpje in het Groot Hertogdom. Het is dan ook opmerkelijk dat Humvee daar de Europese première viert van de C-series, een burgerversie van de Amerikaanse legertrucks.

Hummer is al een tijdje verdwenen als automerk, nadat GM er in 2009 de stekker uit trok. De Amerikanen zijn de legerversie wel altijd blijven bouwen; meer bepaald als AM General. In 2010 bestelde het Amerikaanse leger dan ook 8.000 voertuigen, goed voor een bedrag van 1,3 miljard dollar. Toch gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat een nieuwe aanbesteding in 2015 werd gewonnen door Oshkosh Engineering, een concurrent van Humvee.

De C-series is een directe afleiding van die militaire versie. Het enige dat Humvee veranderde is de motorafstelling, vanwege de uitstootbeperkingen, en de verlichting. De koper van de C-series krijgt de keuze uit drie motoren: een 6.5l diesel met 190 pk of 250 pk en een 6.2 V8 benzine. Het beest kan als lichtevracht worden ingeschreven en is volgens de invoerder per direct bestelbaar. Die invoerder is overigens dezelfde als diegene die in 2011 al Shelby en Cobra terughaalde.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws