Cadillac volgt uiteindelijk ook de hype van de cross-over

2017-cadillac-ct6-2

En dit veroorzaakt een hele herschikking en opruiming binnen het Amerikaans merk. Geen nood de Escalade, de oer-Amerikaanse Cadillac die ons wat onnodig lijkt, blijft beschikbaar.

De opruiming gebeurt binnen het sedangedeelte van Cadillac die nu nog beschikt over een (te) ruime keuze van vier wagens. De CT6, het neusje van de zalm, blijft beschikbaar bovenaan de ladder maar de ATS, CTS en XTS maken plaats voor één sedan die de naam CT5 zou kunnen dragen en onder dit model komt er nog een “mini” sedan ter grootte van een Mercedes CLA en Audi A3 sedan.

2017-cadillac-xt5

Meer grondspeling

Naast de gigantische Escalade, hier vooral gekend door MTV Cribs, gaat Cadillac ook een SUV onder deze gigant plaatsen, XT5 gedoopt, die moet rivaliseren met wagens zoals de BMW X5 en Volvo XC90. Ook een kleinere cross-over die de naam XT4 draagt zal verkrijgbaar zijn binnen het Cadillac-gamma en moet dan weer concurreren met de Audi Q5 en BMW X3. Een verstandige keuze vanuit het land van hoe groter hoe beter om in te zetten op de o zo populaire cross-over.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws