Acura RDX is Amerikaans alternatief voor Volvo XC60

acura-rdx-teaser-2018_01

We mogen dan nog maar net bekomen zijn van het autonieuws op het salon van Genève, eind deze maand gaat het licht aan op de New York International Auto Show. Waardoor we ons de komende weken aan een bulk Amerikaans getint nieuws mogen verwachten. Zoals deze nieuwe generatie RDX van Acura.

We kennen 'm absoluut niet in onze contreien, de RDX (en Acura bij uitbreiding). Toch is het een suv die in een populair segment speelt. Dat van de BMW X3, Audi Q5, Volvo XC60 en co. Een segment dat de Amerikanen zien als het compacte SUV-segment. Technisch gezien is deze RDX het broertje van de Honda CR-V met plaats voor NSX technologie. Of zoals ze bij Acura zelf zeggen:

'Een 2-liter VTEC-turbomotor met een 10-traps automaat en een op de NSX-geïnspireerde Integrated Dynamics System maakt dit de best sturende RDX ooit.' Enfin, buiten die marketingpraat probeert Acura het publiek warm te maken met een eerste teaserplaatje, al toont een conceptversie van januari ons al het uiteindelijke product. Denk er grote zijspiegels op en je hebt hieronder de nieuwe RDX voor je netvlies...

acura-rdx-prototype-2018
acura-rdx-prototype-2018

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws