Merde: Er komt geen Peugeot 308 GTi meer

Peugeot 308 GTi 2021 next generation

Gisteren haalde Peugeot het doek van de nieuwe generatie 308. Vandaag laat Peugeot weten dat we niet moeten hopen op een performante GTi-uitvoering. Zelfs niet op een GTi met stekker. Dankjewel, Europa.

Met PSE heeft Peugeot een nieuwe sportafdeling vanonder haar hoed getoverd. De 508 PSE is daarvan het eerste product, een 360 pk sterke plug-in met sportieve aspiraties (Rijtest). Het leek dus vanzelfsprekend dat de nagelnieuwe 308 dezelfde behandeling zou krijgen. IJdele hoop, zo blijkt, want bij Peugeot geven ze grif toe dat zo'n 308 PSE - en bij uitbreiding: GTi - niet in de pijplijn zit.

Op veilig spelen

Op zich verrassend nieuws, want al langere tijd wordt er gespeculeerd over een zowat 400 pk sterke plug-inhothatch van Peugeot. Al blijkt nu dat het merk met de Leeuw geen businessmodel meer kon vinden voor zo'n performante hothatch. CO2 regeert het land en sportieve hothatches zijn daardoor niet meer interessant. Want hoewel Peugeot de aandrijflijn van de 508 PSE met 360 pk in de 308 neer kan poten, vreest het dat er geen markt voor is. Of iets eerlijker: het wil de gok niet meer wagen.

Daardoor zal de 225 pk sterke 308 plug-inhybride de strafste van de nieuwe 308-familie worden. Voor de volledigheid: de uitgaande 308 stond nog wel in de lijsten als 270 pk sterke GTi en had het toen al moeilijk om een vuist te maken tegen de Volkswagen Golf GTI en Hyundai i30 N. Zonder twijfel heeft het matige succes van de laatste GTi mee deze beslissing bepaald.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws