Bentley Bentayga Outdoors Pursuits is toppunt van Britse lifestyle (2021)

Bentley Bentayga Outdoors Pursuits Collection 2021

Bentley’s Mulliner-afdeling pakt uit met een speciale editie voor liefhebbers van het betere Britse vertier. Deze Outdoors Pursuits Collection-versie van de Bentayga wordt namelijk met de hand voorzien van accenten die moeten inspireren tot uitstapjes in the great outdoors.

We kennen de Mulliner-afdeling vooral als Bentley’s huiseigen personalisatiedienst. Zo bieden ze op de Bentayga maar liefst 27 tinten aan voor het leer en de stiksels, 26 verschillende koetswerkkleuren en meer dan 100 soorten fineerhout. Af en toe stellen de vakmensen van Mulliner die weelde graag tentoon met een speciale editie, die ze dan naar smaak voorzien van geïndividualiseerde accessoires. Na een atypisch moderne ‘Blackline’-versie grijpen de Britten nu terug naar traditioneel nationalisme met de Outdoors Pursuits Collection. Splendid indeed.

Inclusief thermosfles

Daartoe worden deze Bentayga’s binnenin bekleed met geweven wol in een visgraatmotief en krijgen de lederen stoelen een geborduurd tafereeltje dat een buitenactiviteit voorstelt. Het exterieur wordt naar keuze gespoten in één van drie natuurlijke tinten: Havana, Cumbrian Green of Magnetic. Bovendien wordt iedere Outdoors Pursuits Collection voorzien van een "hunter's flask" — lees: thermosfles — met een passende hoes. Volgens Bentley moet deze speciale Bentayga op die manier doen denken aan de hoogstaande buitenactiviteiten die Groot-Brittannië typeren zoals hengelen, paardrijden en wandelen met je Engelse spaniël. Downton Abbey in een automobiel dus, zeg maar.

Bentley Bentayga Outdoors Pursuits Collection 2021 thermos

Het aller-Britste van al is misschien nog wel zijn oplage, want deze speciale editie wordt enkel aan klanten in het Verenigd Koninkrijk aangeboden. Dat is ook niet helemaal verwonderlijk want Bentley zal slechts 11 van deze unieke Bentayga’s produceren. Verdere gegadigden kunnen nog steeds terecht bij de Mulliner-afdeling want daar staan een aantal van de opties die deze Outdoors Pursuits Collection zo Brits maken gewoon in de personalisatiecatalogus.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws