General Motors betaalt deel overheidssteun terug aan Vlaanderen

opel antwerpen

De Amerikaanse constructeur General Motors maakt vandaag officieel bekend 3,6 miljoen euro onterecht verkregen overheidssteun terug te zullen betalen. Daarbovenop stemt het in met de verkoop van de terreinen aan het Antwerpse havenbedrijf.

Twee vliegen in één klap en een heel gelukkige Kris Peeters, dat is het gevolg van het goede nieuws dat General Motors vanochtend bekend maakte.

In 2010 werd bekend gemaakt dat General Motors de Opel-fabrieken ging sluiten. Een van de omstreden zaken was dat General Motors op financiële steun van de Vlaamse regering had kunnen rekenen. Door de sluiting is beslist die 3,6 miljoen euro terug te vorderen.

Daarnaast sleepte ook de verkoop van de terreinen aan de haven erg lang aan. General Motors wou 100 miljoen euro krijgen voor het terrein, het bod van het havenbedrijf als bieder was 30 miljoen euro. Om tot een akkoord te komen werden onafhankelijke experts ingeschakeld die op vraag van de rechtbank het terrein naar waarde moesten schatten. Resultaat: 43,6 miljoen euro. Prima voor het havenbedrijf en sinds vandaag ook prima voor General Motors zelf. Verkocht.

In die 43,6 miljoen euro zitten de geplande saneringskosten en daarbovenop zal het havenbedrijf ook nog 5 miljoen euro doorstorten naar het Hermesfonds, dat initiatieven voor economische ontwikkeling in de haven steunt.

Minister-President Peeters is blij dat ze het dossier na vier jaar kunnen afsluiten en opnieuw naar de toekomst kunnen kijken. Een toekomst waar dit terrein kan dienen als basis van nieuwe economische ontwikkeling.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws