Land Rover onthult Defender 130 met acht zitplaatsen deze maand

Land Rover Defender 130 Teaser 2022

Je had het misschien niet meteen aan de teaserfoto gezien, maar de Defender wordt alweer een beetje langer. Land Rover voegt binnenkort namelijk een versie met — hou je vast — acht zitplaatsen toe aan het gamma. Hoe dat offroad-busje eruit komt te zien, leren we nog voor het einde van deze maand.

We moeten er geen doekjes om winden: de nieuwe Land Rover Defender is een grondig andere auto dan zijn voorganger. Zo ziet hij er niet alleen een stuk moderner uit, maar is ook zijn comfort van een ander niveau en is het kinderspel geworden om ermee door de modder te waden. Binnenkort krijgt de Land Rover er echter nog een beetje inzetbaarheid bij, want dan komt er een achtpersoonsversie in het gamma te staan. En dat doen de Britten bij deze nieuwe Defender niet zomaar door twee simpele banken in lengterichting tegen de wanden van de laadruimte te schroeven.

Voor avontuurlijke/grote gezinnen

In de plaats daarvan zal deze nieuwkomer zijn inzittenden verdelen over drie zitrijen, zoals dat bij heel wat flinke MPV’s of SUV’s al het geval is. Doorgaans bieden die dan wel maar zeven zitplaatsen, maar de Defender pronkt met ééntje meer. Het is nog niet helemaal duidelijk waar de Britten die extra persoon neer weten te zetten, maar er zijn twee opties. De 90- en 110-versies die we nu al kennen, kan je namelijk bestellen met een stoeltje tussen de twee voorste inzittenden. Zo krijg je dus drie plaatsen voorin waardoor de langere Defender plek voor acht zou kunnen bieden door gewoon drie plaatsen in het midden en twee extra stoeltjes in de koffer te voorzien. Het is echter ook mogelijk dat de derde zitrij breed genoeg is voor drie personen, en dat de jumpseat voorin dan weggelaten wordt.

Land Rover Defender 110 Jump Seat 2022

Hoe dan ook zou die achterste zitrij best veel ruimte moeten bieden, want Land Rover verlengt er zijn Defender nog een beetje voor. Volgens de geruchten zou hij namelijk zo’n 5,10 meter lang worden, nog een dikke 30 centimeter langer dus dan de al niet bepaald compacte Defender 110. Deze achtzitter zou dan ook door het leven gaan als Defender 130, een naam die bij de klassieke Land Rovers gegeven werd aan de pick-upversies met dubbele cabine. We maken kennis met de nieuwe Defender 130 op 31 mei.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws