Toyota plaagt met nieuwe Land Cruiser… voor Europa!

Toyota Land Cruiser teaser 2023

Offroadfans, verheugt u want Toyota heeft de komst van een nieuwe Land Cruiser aangekondigd… En dan hebben we het ook niet gewoon over een bakbeest met uitsluitend Japanse of Amerikaanse ambities. Nee, de teasercampagne gaat gewoon van start bij onze eigenste, Europese Toyota-tak.

Twee jaar geleden kwam Toyota met een nieuwe Land Cruiser op de proppen, en daar hoorde een treurige mededeling bij. Zo zou die J300 niet richting Europa trekken en zelfs niet richting de VS, maar hield hij het bij de Aziatische en Midden-Oosterse markt. Daardoor moesten wij het nog steeds stellen met de J150, die al zo lang meeging dat we eraan begonnen te twijfelen of Toyota wel nog plannen had voor een nieuwe generatie voor ons… Maar aan dat twijfelen komt nu een einde.

Geëlektrificeerde Land Cruiser?

Toyota heeft namelijk een heuse GIF gedeeld die het ‘Land Cruiser’-logo over de generaties heen toont, en dat deed het gewoon op zijn Europese website. Veel meer uitleg krijgen we er niet bij, maar ze plaatsen er wel de vraag ‘Klaar voor je volgende avontuur?’ en de belofte dat er binnenkort meer informatie volgt bij. Dat kan dus allemaal maar één ding betekenen: er komt eindelijk een nieuwe Land Cruiser voor de Europese markt, en dus een nieuwe ‘Land Cruiser Prado’ voor de Amerikaanse markt — zoals het kleinere broertje van de grote Land Cruiser daar telkens heet.

Toyota Land Cruiser teaser 2023

Hoewel Toyota dus nog niet veel informatie deelt, kunnen we ons wel iets voorstellen bij de techniek en het design van de aankomende Land Cruiser. Het compactere, Europese model deelt namelijk al sinds jaar en dag zijn basis met de Lexus GX en die kreeg vorige week nog een nagelnieuwe generatie. Reken er dus maar op dat onze Land Cruiser daar opnieuw aan gerelateerd wordt, wat hem mogelijks toegang zou geven tot dezelfde 3.4-liter V6-motor waar de Lexus pas nog mee debuteerde. De kans zit er echter ook in dat er terug koppelrijke dieselmotoren present tekenen of zelfs een hybridevariant, want het platform van de GX werd ontwikkeld met elektrificatie in het achterhoofd. Wanneer de nieuwe Land Cruiser komt of wanneer we meer info mogen verwachten, verklapt Toyota nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws