ABT krikt vermogen Audi RS 4 Avant op in twee niveaus

ABT Audi RS4-S 2020

De Duitse tuner ABT Sportsline heeft een tuningkit klaar voor de Audi RS 4 Avant. De snelle break uit Ingolstadt krijgt niet alleen een sportieve jas aangemeten, maar ziet zijn standaardvermogen van 450 pk ook stijgen.

ABT neemt de voorspoiler en wielkasten onder handen, met addenda uit koolstofvezel. Ook achteraan gaat de RS 4 Avant onder het mes: een dakspoiler uit koolstofvezel dat met plastic werd versterkt (CFRP), een gewijzigde achterbumper en uitlaat uit roestvrij staal scherpen de lijnen van de Audi aan. Zwarte 21-duimsvelgen maken het visuele plaatje aan de buitenkant af.

ABT Audi RS4-S 2020

Het rijgedrag wordt aangescherpt door antirolstangen op de voor- en achteras, en een aangepaste ophanging die in de hoogte verstelbaar is. Extra vermogen is er dankzij een aangepaste luchtinlaat en een ingreep in het motormanagement.

ABT Audi RS4-S 2020

In eerste instantie stijgt het vermogen van de 2.9 V6 TFSI onder de motorkap van 450 pk naar 510 pk, en het koppel van 600 naar 660 Nm. Maar desgewenst doet ABT er nog een schepje bovenop: 530 pk en 680 Nm, en een topsnelheid die wordt verhoogd tot 300 km/u.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws