Porsche Cajun gaat in productie

Eind september publiceerden we ook al een artikel over de mogelijke komst van een midi-SUV uit de Porsche stallen. Vandaag maakte Porsche in een persmededeling bekend dat de Cajun ook daadwerkelijk in productie zal gaan. Tegen 2014 kunnen de Mercedes GLK, BMW X3 en Land Rover Evoque, Audi Q5 en de Volvo XC60 maar beter goed uitgeslapen zijn, want het zal er bikkelhard aan toegaan in die segment.

In de basis zal de Cajun veel kenmerken delen met de Audi Q5. De styling zal van de hand zijn van Walter de'Silva. Porsche omschrijft zijn Cajun als een "efficient and sporty" model dat voorzien zal zijn van "typical Porsche features such as light weight, ease of handling and agility."

Of we net zoals bij de Range Rover Evoque ook twee verschillende varianten kunnen verwachten, is nog niet duidelijk. Allicht wordt die piste in overweging genomen. Het shooting break concept is nu eenmaal hip en trendy en laat het nu toevallig zo zijn dat de Cajun vooral zal moeten scoren bij een publiek dat zich maar al te graag laat omschrijven met die woorden.

Porsche Cajun (2014)

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 17:55
afbeelding van Anonieme gebruiker

waar is de exclusiviteit naartoe?

Pieter Aertgeerts 19:03
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Sinds wanneer is Porsche exclusief? :) Enkele modellen van Porsche zijn dat, maar passeer jij nog 5 straten zonder een Porsche gezien te hebben? Ik niet.

Yvesw 18:23
afbeelding van Yvesw

@Pieter Aertgeerts: Ik heb er toch ooit 6 gehaald zonder 1 porsche te zien... Maar in de 6de kwam ik er wel meteen 2 tegen... Geldt dat dan ook als 5 straten? :p
Lang leve de porsche humor!!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws