Zo ga je de nieuwe BMW M5 vaakst zien: met M Performance Parts

BMW M5 M Performance Parts 2024

Stel je voor: iemand wandelt de BMW-showroom binnen en vraagt aan de verkoper: “een BMW M5 in basisvorm, alstublieft”. Juist: dat gaat niet gebeuren. Wat die wél gaat vragen, is “een BMW M5 in het knalgeel met zoveel mogelijk koolstofvezel extraatjes, broer”… En die heeft BMW nu gewoon.

BMW heeft een nieuwe M5, en dat is er niet zomaar eentje. Voor het eerst gaat de supersedan der supersedans namelijk aan de stekker want je kijkt hier naar een plug-inhybride. Dat is dan wel een plug-inhybride met een 4.4-liter V8 voorin en samen met een elektromotor pompt die maar liefst 727 pk naar de vier wielen; méér dus dan gelijk welke M5 hem voordeed. Zijn looks zijn er dan ook naar, al kan het natuurlijk altijd stoerder.

Koolstofvezel en een beetje titanium

Daarom heeft BMW nu zijn gamma aan M Performance Parts voor de M5 voorgesteld en om ons al wat warm te maken, demonstreren ze graag even hoe die de krachtpatser eruit doen zien. Zo maken we kennis met een felgele M5 die voorzien werd van een grotere splitter onder de voorbumper en een grotere diffuser onder de achterbumper, allebei in carbon. In die diffuser vind je ook nieuwe uitlaatpijpjes die vervaardigd zijn uit een mix van koolstofvezel en titanium, en natuurlijk pronken met een specifiek M5-logo. Zelfs de antenne kan je voorzien van een koolstofvezel afdekking en terwijl je toch bezig bent, doet een zwarte bestickering je M5 ook van ver wat meer opvallen.

BMW M5 M Performance Parts 2024

Het achterspoilertje — eveneens uit koolstofvezel — kan je trouwens ook apart bestellen als deel van het reguliere M Carbon-exterieurpakket maar voor de overige aanpassingen moet je in de M Performance Parts-catalogus gaan snuffelen. Voor de Belgische markt staat die voorlopig nog niet online, dus op precieze prijzen is het nog even wachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws