Deze oude BMW kost bijna zoveel als een nieuwe... en daar is een goeie reden voor

BMW 645 CiA AutoScout 2024

Voor koopjes moet je op de tweedehandsmarkt zijn, toch? Wel, blijkbaar niet altijd. Voor deze oude BMW 6 Reeks moet je namelijk 34.500 euro over hebben, bijna genoeg dus om sommige nieuwe BMW’s op de kop te tikken. De reden is simpel: stiekem is deze 20 jaar oude BMW vrijwel even nieuw.

Anno 2024 heeft BMW geen 6 Reeks meer in zijn gamma, maar dat was tot voor kort anders. Zo kon je er tot vorig jaar terecht voor een 6 Reeks Gran Turismo, al was dat in essentie gewoon de opvolger van de verhoogde berline die voorheen 5 Reeks Gran Turismo heette. Daarvoor kleefde de Sechser-naam echter op drie generaties van coupés maar ook die kan je dus niet meer nieuw krijgen… Al komt dit exemplaar wel héél dicht in de buurt.

1.441 kilometer op de teller

Deze BMW 6 Reeks uit 2004 staat namelijk te pronken op AutoScout24 en laat ons maar meteen met de deur in huis vallen: zijn verkoper vraagt er de volle 34.500 euro voor. Dat is niet alleen een dikke 20.000 euro meer dan wat anderen voor een exemplaar van deze generatie durven vragen, maar ook bijna genoeg om pakweg een gloednieuwe BMW 1 Reeks of zelfs 2 Reeks Gran Coupé op je naam te gaan zetten. Voor dat geld krijg je trouwens niet eens zo’n goed uitgeruste 6 Reeks — zelfs in zetelverwarming had de eerste eigenaar geen zin — en zijn motor verantwoordt dat prijskaartje ook niet helemaal. Zo hoest deze 645Ci wel 333 pk op, maar die moest destijds nog de 650i en natuurlijk de M6 boven zich dulden.

BMW 645 CiA AutoScout 2024

Nee, de échte reden is de absurd lage kilometerstand van deze 20 jaar oude BMW. Zo staat de teller momenteel op amper 1.441 kilometer en dat valt er ook gewoon aan te zien. Op de beelden lijkt de BMW namelijk ronduit in nieuwstaat te verkeren en combineer dat met zijn V8-motor en zijn heerlijk bescheiden looks, en plots begint die prijs steek te houden. Bovendien geeft de verkoper een jaar garantie waardoor je je ook al geen zorgen moet maken over de technische kant van het verhaal… Dus aan jou de keuze: een nieuwe basis-BMW, of deze bijna-nieuwe 645Ci? Wij weten het wel…

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
this 14:17
afbeelding van this

Of je koopt een andere leuke tweedehandse BMW met 80k km op de teller oid voor dat bedrag.
Is de verkoper toevallig iemand van Autofans? ;)

Joram 16:51
afbeelding van Joram

Natuurlijk niet, dan hadden we er waarschijnlijk nog meer voor gevraagd :P

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws