Bizar: elektrische Dodge Charger klinkt écht niet als een elektrische Dodge Charger [VIDEO]

Dodge Charger Daytone EV geluid 2024

Als er nu één type auto is waar je moeilijk een elektrische aandrijflijn in kan lepelen, dan is het wel de muscle car. Een groot deel van diens beleving is dan ook het geluid van een V8 maar daar heeft Dodge iets op gevonden. Je gelooft namelijk nooit hoe goed deze elektrische Charger dat gebrul kan nabootsen.

Dodge heeft een nieuwe Charger, maar dat is er toch eentje van een ander kaliber dan voorheen. Zo mag hij er nog wel uitzien als een traditionele muscle car maar onderhuids is alles anders. Hij krijgt bijvoorbeeld voor het eerst een zuiver elektrische versie onder de noemer Charger Daytona, terwijl het model op verbranding zijn HEMI-V8 zowaar vervangt door een 3.0-liter zes-in-lijn… Maar wat dan met het V8-gebrul van weleer? Geen nood: dat krijg je nog steeds te horen.

Nu tevreden, Amerikaan?

Dodge heeft namelijk een filmpje gedeeld op zijn sociale media en daarin hoor je de elektrische Charger Daytona aan het werk. “Wat valt er dan te horen,” vraag jij je nu misschien af, “want zo’n EV maakt toch geen geluid?” Wel, doorgaans niet maar dit exemplaar dus wel… En wat voor een geluid. In de video versnelt de Charger Daytona namelijk door een tunnel en wisten we niet beter, dan zouden we zweren dat we een échte V8 horen grommen. Je merkt misschien enkel dat er nooit eens geschakeld wordt maar verder lijkt het best geslaagd voor een staaltje audiovervalsing.

Nu goed, Dodge is natuurlijk niet de enige die hiermee uitpakt — luister maar eens naar een passerende Porsche Taycan of een Abarth 500e — maar zo realistisch als dit, hebben we het mogelijks nog nooit gehoord. Ze hebben er dan ook alles aan gedaan om hun Charger Daytona te doen klinken alsof die wel een V8 onder de kap had. Zo wordt het gebrul niet gewoon naar buiten geblazen door speakers, maar zitten die speakers verstopt in klankkasten die veel weg hebben van echte uitlaten. Dodge noemt het de ‘Fratzonic Chambered Exhaust’ en het geluid dat eruit komt zou net zo luid moeten zijn als dat van een Charger Hellcat mét V8. Nu tevreden, Amerikaan? Wel euh... op basis van de comments bij de video, misschien toch niet helemaal.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws