Beter zo? Dit is de nieuwe Ford Capri als échte coupé [RENDER]

Ford Capri coupé render 2024

Ford heeft een nieuwe Capri, maar dat is niet het soort Capri dat je misschien had verwacht. Onder die naam voegen ze namelijk een elektrische SUV met Volkswagen-genen toe aan hun catalogus, tot ongenoegen van flink wat Ford-fans… Maar goed: niks dat niet digitaal opgelost kan worden, getuige deze render.

Vorige maand ging bij Ford het doek van alweer een nieuw model met een bekend klinkende naam. Na de Puma en de Mustang Mach-E kleefde het merk toen ook de Capri-noemer op een SUV, en wel een zuiver elektrische. Dat was er dan wel eentje van de SUV-coupésoort om de genen van de oude Capri toch nog een beetje in de verf te zetten, al bleef de vraag door ons hoofd spoken hoe de nieuwe Capri eruit had gezien als Ford er terug een échte coupé van had gemaakt… En die vraag wordt nu beantwoord.

Twee verloren coupés ineen

Dit is namelijk de Ford Capri in klassieke coupévorm, voor u in beeld gebracht door digitaal tekenaar Theottle. Daarvoor vertrok die trouwens van nog zo’n verloren coupé: de uitgaande Audi A5. Daar werden dan de verlichting, de gladde deuren en de afgeronde raampartijen van de nieuwe Capri op gekleefd en ook de gesloten grille bleef behouden, want waarom zou een coupé niet elektrisch mogen zijn? Verder werden de velgen en de intussen typische ‘Yellow Splash’-tint overgezet en wat ons betreft ontbreekt misschien enkel een zwart contrasterend dakpaneel om te doen denken aan het vinyl dat de klassieke Capri daar in zijn eerste generatie soms had.

Hierboven kan je trouwens zelf bekijken hoe Theottle deze render tot leven bracht. Dus wat denk je: is dit hoe de nieuwe Capri er had moeten uitzien?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws