Nieuwe Toyota Starlet is nu ook al een crossover (2024)

Toyota Starlet Cross 2024

De Starlet was ooit één van Toyota’s populairste modelletjes, in die mate dat iedereen wel iemand kende die een Starlet reed. Reden genoeg dus voor Toyota om die naam te kleven op de populairste carrosserievorm van met moment. Maak kennis met de Starlet Cross voor Zuid-Afrika en jawel: dat is een crossover.

We rijmden het waarschijnlijk eerder al eens bijeen: is het geen SUV, dan telt het niet meer mee. Daarom grijpen heel wat constructeurs tegenwoordig de kans om populaire namen te kleven op hoogpotige modellen. Dat deed Ford bijvoorbeeld als één van de eersten met de Puma, kort daarop gevolgd door de Mustang Mach-E en recenter nog de controversiële Capri. Bij Renault zijn zowel de Scenic als de Espace dan weer SUV’s geworden en kijk eens naar de nieuwe Fiat (Grande) Panda, en maak ons wijs dat dat geen crossover is. Bij Toyota gaven ze de Yaris en de Corolla dan weer een ‘Cross’-aanhangsel om dat klusje te klaren, en daar komt nu nog een modelletje bij.

Spelletje leentjebuur

Dit is namelijk de nieuwe Toyota Starlet, of om volledig te zijn: de nieuwe Toyota Starlet Cross. Zo transformeert die bescheiden hatchback van je bomma nu in een vier meter lange vijfdeurs crossover, compleet met stoere wielkastranden en valse bodembescherming onderaan de bumpers. Die vier meter lange vijfdeurs crossover kan je trouwens wel eens bekend voorkomen, of toch als je al een paar keer een stapje in de wereld gezet hebt. Zo gaat het hier in essentie om een ver-Toyota-de versie van de Suzuki Fronx die in India verkocht wordt, compleet met de 1.5-liter viercilindermotor die je misschien kent van wijlen de Suzuki Jimny.

Toyota Starlet Cross 2024

Op onze markt hoef je deze verrijzenis van de Starlet-naam trouwens niet te verwachten, want Toyota onthult hem uitsluitend voor de Zuid-Afrikaanse markt. Daar heeft het merk trouwens al sinds 2020 een Starlet-zonder-Cross in het aanbod, voor het geval je zo’n crossover toch maar heiligschennis vindt. Dat is dan weer stiekem een Suzuki Baleno met Toyota-logo’s dus je merkt het al: dit Japanse spelletje leentjebuur is eigenlijk niks nieuws.

Toyota Starlet Cross 2024

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 17:15
afbeelding van John

Ik vermoed dat de "Starlet" naam toch net iets minder iconisch is, ik verwacht dus minder hetse dan bij Ford en hun Capri :-)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws