Acura NSX is voorbode van échte NSX

Onder de benaming van hun Amerikaanse luxemerk Acura stelt Honda de NSX Concept voor op het salon van Detroit. Anders dan de eerder getoonde concept cars, heeft deze wagen wel redelijk wat slaagkansen, aldus Honda.Honda zal zoals bij de originele NSX gebruik maken van een V6 middenmotor. In de geest van deze tijd geeft Honda hem ook en elektromotor mee, drie zelfs. Honda maakt daarvoor gebruik van het Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive).

De eerste elektromotor vinden we terug bij de versnellingsbak met dubbele koppeling. De twee andere motoren zorgen voor een verhoogd koppel bij het nemen van bochtjes, om zo de handling te verhogen. Maar dat is dus nog toekomstmuziek. Binnen een drietal jaren moet de NSX op de markt verschijnen en in die tijd kan nog veel gebeuren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:24
afbeelding van Techno Patat

De Achterkant is er ene om met grote A te schrijven! Echt prachtig kontje! Zijlijnen zitten ook goed! En die voorkant is een pareltje, al weet je nu al dat er niet veel gaat overblijven van dat pareltje op het productiemodel!

Techno Patat 17:09
afbeelding van Techno Patat

Die lichten vind ik het knapste en die gaan sowieso verdwijnen, en de bumper is het stoerst en dat blijft ook nooit! Maar de algemene indruk blijft wel en die is knap! Maar niet knap genoeg om mij van m'n GTR af te houden :p!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws