Rimac Concept_one is de elektrische Bugatti Veyron

Rimac is een Kroatisch merk, met als tekenaar de Kroaat Mate Rimac, die deze Concept_one tekende. Het bedrijf stelde deze week haar nieuwste concept voor, een 1088 pk sterke elektrische wagen die over een koppel beschikt van niet minder dan 3.800 Nm. Het mag geen wonder zijn dat hij de sprint onder de drie seconden afwerkt, juist 2,8 om exact te zijn. De topsnelheid ligt op 305 km/u terwijl de radius het 600 kilometer volhoudt. De batterij is 92 kWh sterk.

De wagen is daarmee momenteel nog in zijn conceptfase maar de productie ervan werd reeds bevestigd. In 2013 zouden de eerste exemplaren in de showroom staan. Er zullen in totaal slechts 88 stuks gebouwd worden, dus de kans dat je er ooit eentje ziet is zeer klein.

De aandrijflijn van de Concept_one is wat ze zelf vooral uniek noemen. Het onderstel is verdeeld in vier compartimenten, die krijgen elk een eigen motor, omvormer en een reduction gearbox. Zo wordt elk wiel volledig onafhankelijk aangedreven door een eigen motor. Voor de samenhang zorgt een knap ECU systeem. Volgens Rimac zorgt deze architectuur voor een nieuwe dimensie, ze noemen het zelf All Wheel Torque Vectoring (AWTV).

Bedankt voor de tip Raf!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws