Deze Honda Civic wil dolgraag een Dodge Challenger zijn

Mitsuoka M55 Concept 2023

Vind je een Honda Civic wel fijn sturen, maar zijn de looks niet helemaal je ding? Dan is er straks een manier om je Japanse hatchback de allures van een Amerikaanse musclecar te geven. Mitsuoka heeft namelijk zijn M55 Concept voorgesteld en knijp je je ogen een beetje dicht, dan zou je zweren naar een Dodge Challenger te kijken.

Wil je eens goed lachen, dan moet je een kijkje nemen op de website van Mitsuoka. Zij bouwen namelijk al sinds jaar en dag doodnormale auto’s om tot de meest kleffe clichés, en zo maakten we al kennis met een Toyota Yaris die liever een Jaguar Mark II wilde zijn of een Mazda MX-5 die zijn roeping als Morgan Aero 8 gemist had. Heel af en toe zit er echter ook eens iets best leuks tussen…

Musclecar-looks, vierpitter-power

Deze M55 Concept valt wat ons betreft in die categorie, want wie had ooit gedacht dat een Dodge Challenger-front zo naadloos op een Honda Civic zou passen? Wij alleszins niet, en we moeten ook best hard ons best doen om de Civic er nog door te zien. Zo merk je in zijaanzicht wel dat deze Challenger over een paar extra portieren beschikt, maar de schuin aflopende daklijn van de Honda gaat ook daar mooi samen met de typische lamellen die Mitsuoka achterop de M55 kleefde. De minst geslaagde hoek is echter de achterpartij die voor de gelegenheid een stukje verlengd werd, want daar is de gelijkenis met de Dodge verder te zoeken.

Mitsuoka M55 Concept 2023

Dat geldt natuurlijk ook onderhuids, al verklapt Mitsuoka nog niet welke aandrijflijn er onder de kap ligt. Een dikke V8 zal het alleszins niet zijn want afhankelijk van de markt kan je in je Civic enkel vierpitters met eventueel wat elektrificatie bestellen. Reken dus op iets dergelijks wanneer je je Challenger-lookalike gaat ophalen, al zal dat niet voor morgen zijn. Zoals de naam al doet vermoeden is deze M55 Concept voorlopig slechts een proefprojectje om Mitsuoka’s 55ste verjaardag te vieren… En zelfs als ze dit ding al gaan bouwen: de enige officiële Mitsuoka-dealer in Europa bevindt zich in Monaco.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ricardo 09:07
afbeelding van Ricardo

Ik vond de nieuwe Civic al mooi, maar deze zou ik dan nog liever in mijn garage staan hebben. Een heel mooie look en met de power van de Civic zou je menig andere weggebruiker verstelt kunnen doen staan

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws