Wacht, wat? Audi wil ander onderscheid tussen even en oneven modelnamen

Audi modelnamen even oneven

Met oneven getallen voor de klassieke modellen en even getallen voor elektrische hoopt Audi meer duidelijkheid te scheppen. En net nu wij eindelijk begonnen te snappen waar die 30 TDI en 50 TFSI voor staan...

In een gesprek met het Britse Autocar heeft Oliver Hoffmann, technisch directeur bij Audi, laten verstaan dat Ingolstadt zijn modelbenaming in de toekomst helemaal anders wil indelen. Waar A1 tot en met A8 staan voor klassieke modellen en Q1 tot en met Q8 voor SUV’s, wordt er vandaag met de toevoeging ‘TDI’, ‘TFSI’, ‘TFSI e’ of ‘E-Tron’ aangegeven of de Audi in kwestie op diesel of benzine rijdt, een plug-inhybride of volledig elektrisch is.

Even versus oneven

Maar die modelbenaming wordt in de toekomst helemaal anders, zo laat Ingolstadt verstaan. “Even getallen in de modelbenaming zullen in de toekomst alleen nog verwijzen naar volledig elektrische modellen”, aldus Hoffmann. Die verandering zal geleidelijk worden doorgevoerd. Wanneer de elektrische A6 E-Tron bijvoorbeeld op de markt verschijnt, zal de huidige A6 met verbrandingsmotoren een update krijgen, inclusief naamsverandering naar A7. Op dit moment doet Audi al iets gelijkaardigs met de Q3 (met verbrandingsmotoren) en iets grotere elektrische Q4 E-Tron. De aankomende Q6 E-Tron zou zich op dezelfde manier moeten verhouden tot de bestaande Q5.

Audi modelnamen even oneven

“De structuur voor onze klanten moet duidelijk zijn”, zegt Hoffmann. “In de toekomst zal de A6 duidelijk een elektrische auto zijn. Een A6 E-Tron dus, net als de Q6 E-Tron. Maar als er iemand “Q6” zegt, weet je meteen dat het om een elektrisch model gaat. Je hoeft dus niet nog eens “E-Tron” te zeggen”. De bedoeling is dus dat het suffix ‘E-Tron’ subtieler zal worden gebruikt, denkt Autocar. Net zoals dat vandaag al voor ‘TDI’ en ‘TFSI’ het geval is. Die A4 Avant 2.0 TDI die daar nog ergens op je oprit staat? Die heet dus binnenkort A5 Avant 35 TDI. Denken we.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
this 08:58
afbeelding van this

Zoek maar binnenkort eens tweedehands naar je het audi model dat je wilt kopen, dat gaat nog een hele zoektocht worden om het juiste model te vinden.
Dit is nu al de zoveelste keer dat ze veranderen van gedachte. Telkens een nieuw bestuur die hierover beslist of wat zou de verklaring zijn?

Jos D. 08:42
afbeelding van Jos D.

Ze weten waarschijnlijk niet meer van welk hout nog pijlen te maken. Mercedes en BMW pakken het veel eenvoudiger aan en bouwen hun EV-gamma consistenter uit. Audi hinkt gewoon achterop en bewijst dat het teveel afhangt van VAG qua technologie.

this 13:21
afbeelding van this

De naam heeft toch niets met VAG te maken? En Mercedes heeft ook hun kemels geslagen met die benamingen. Er is ook een artikel te vinden daarover bij autofans.
En ook BMW is er niet vrij van. Al is het bij BMW maar heel minimaal (hun 6 serie).

Edison 10:11
afbeelding van Edison

De benaming is inderdaad nogal absurd, maar ik zou niet zeggen dat Audi achterop hinkt.
De Q4 is een zeer goede auto en je kan argumenteren dat die als EV beter is dan de Mercedes EQB en BMW iX3.

John 22:25
afbeelding van John

A4 wordt A5, A6 wordt A7. Iets zegt mij dat daar een prijsverhoging aan zal vast hangen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws