BMW overweegt opvolger voor i3, maar dan minder ‘lelijk’

BMW i3 opvolger 2023

Goed nieuws als je zit te wachten op een goedkopere elektrische BMW, want er zit misschien wel eentje in de pijplijn. Een topman binnen het merk heeft namelijk verklapt dat ze een opvolger voor wijlen de i3 overwegen, maar dan wel met een minder aanstootgevend design… Dus wacht, BMW, zeg je nu dat de i3 lelijk was?

In 2013 verraste BMW vriend en vijand met de i3. Dat was niet alleen het geval omdat het de eerste elektrische productieauto van het merk was, maar ook omdat de i3 uitpakte met een op zijn zachtst gezegd radicaal ontwerp. Zo hadden de designers de compacte eigenschappen van een elektrische aandrijflijn optimaal benut, waardoor de auto flink wat ruimte wist te combineren met een kleine voetafdruk… Al zag blijkbaar niet iedereen het zo positief.

Op Neue Klasse-platform?

Dat is althans wat Frank Weber, ontwikkelingsbaas binnen BMW, wist te vertellen in een interview met het Duitse Automobilwoche. Daar kwam namelijk het bestaansrecht van een opvolger voor de oorspronkelijke i3 — niet de geëlektrificeerde 3 Reeks zoals die in China verkocht wordt, voor de duidelijkheid — ter sprake, en de topman veegde het idee niet van tafel. Wel integendeel: hij zei dat BMW absoluut terug zo’n meer betaalbare EV in zijn gamma wil, al was er wel een ‘maar’. Zo vervolgde Weber met de vaststelling dat de i3 “in de ogen van heel wat fans geen echte BMW was” en dat ze “zo’n vorm dan ook niet zullen herhalen”… Of in mensentaal: meneer vindt ‘m lelijk.

BMW i Vision Circular Concept 2021

Welke vorm zo’n i3-opvolger dan wel zou kunnen krijgen, weten we nog niet. De ontwikkelingsbaas gaf echter wel al een belangrijke hint naar het platform waarop het model zou kunnen staan, want hij ziet zoiets perfect passen binnen het Neue Klasse-verhaal. Onder die noemer wil BMW vanaf 2025 een gloednieuwe generatie van EV’s gaan bouwen, te beginnen met een elektrische sedan van 3 Reeks-formaat. Over de andere Neue Klasse-modellen is er minder gekend, maar BMW toonde eerder wel al een soort i3-achtige in de vorm van de i Vision Circular… En maak nu maar voor jezelf uit of je die minder ‘lelijk’ vindt dan de oude i3.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws