Urgh: Volgende Nissan Leaf wordt crossover

Nissan leaf volgend generatie info

Volgens geruchten in de wandelgangen zal Nissan volgend jaar het doek halen van de derde generatie Leaf. Die zal daarbij een gedaanteverandering ondergaan. Want hatchback wordt... crossover! Moet dat nu echt, Nissan?

Koning crossover regeert het Europese land. En moest je als Nissan Leaf-rijder nog niet bekeert zijn tot het crossover-isme, dan zal de volgende generatie dat wel doen! Jep, Nissan zal de komende jaren drie nieuwe elektrische crossovers/SUV's lanceren en de derde generatie Leaf wordt daar eentje van.

Geen complete verrassing, maar toch...

Als een complete donderslag bij heldere hemel komt dit nieuwtje niet. Nissan liet eerder al weten dat de volgende generatie Leaf designtrekjes van de Chill-Out concept over zou nemen. Denk dus aan een hogere rijhoogte, maar wel een gestroomlijnde daklijn. De derde generatie Leaf zal volgend jaar boven de doopvont worden gehouden, op het CMF-EV-platform staan van de Ariya en in Sunderland (Engeland) worden geproduceerd. Niet veel later komt er een elektrische Juke op de proppen die zich in de markt zal zetten als het ruimere alternatief.

Nissan leaf volgend generatie info

Hoewel de Leaf sinds zijn lancering potten kon breken op het vasteland, kunnen we niet ontkennen dat het vet wat van de soep is voor de tweede generatie. Met alternatieven zoals de Renault Mégane E-Tech, VW ID.3 en MG4 is de markt stukken competitiever geworden. Toch is het niet al slecht nieuwst wat te klok slaat. Toen Nissan de Leaf in 2010 lanceerde betaalde het zo'n 1.000 dollar per kWh aan batterij (en maakte het verlies op elke auto). Tegenwoordig is dat nog amper 150 dollar per kWh.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws