Moet MG spotgoedkope "MG2 EV" naar Europa brengen? (en dat zonder importheffing)

MG MPV MG2 info budget EV europa

Compacte elektrische monovolumes, het is een eigenlijk zo goed als onbestaand segment in Europa. Volgende maand haalt MG internationaal het doek van zo'n compacte MPV op elektrokracht. Die laat zich baseren op een Chinees broertje dat omgerekend amper 12.000 euro kost. Zou deze "MG2" het ook hier goed doen?

De kleinste EV in MG's line-up? Dat is de MG4, een hatchback à la Volkswagen Golf. Tast je net wat dieper in de buidel, dan heeft MG ook nog een stationwagen (MG5) en compacte SUV in de line-up (ZS EV) staan. Een elektrische compacte monovolume? Die hebben ze hier nog niet... maar binnenkort wel op de internationale markt.

Braaf uiterlijk, gewaagd interieur

MG heeft in India namelijk enkel plaagplaten gelanceerd waarmee ze aankondigen een "nieuwe" MPV naar de markt te halen met een elektrische aandrijflijn. Kijk je goed naar het silhouet - en ben je wat thuis in de wereld van Chinese auto's -, dan is het duidelijk dat het hier over een MG-versie gaat van de Baojun Yunduo, een elektrische monovolume die uit een joint-venture komt tussen SAIC (het moederbedrijf van MG), General Motores en Wulling.

MG MPV MG2 info budget EV europa

Het design van de "MG2" (zoals wij 'm noemen) spreekt voor zich; een blobje op wielen dat met zijn lengte van 4,3 meter net zo lang is als een MG4 maar wel hoger en smaller op z'n pootjes staat. Het interieur is gewaagd met een soort van bubbelmotief voor de stoelen en een fraai glazen dakje. Met zijn koffervolume van 382 liter (tot maximaal 1.707 l) is deze "MG2" een klein ruimtewonder.

Zonder importtaksen

Onderhuids rolt deze "MG2" op een voorwielaangedreven platform dat plaats biedt aan een elektromotor van 136 pk (200 Nm) en LFP-accu's van 37.9 kWh dan wel 50.6 kWh. In China pronkt de Baojun Yunduo waar deze MG zich op laat baseren met een range van respectievelijk 360 km en 460 km, afhankelijk van de accu. Met een laadtijd van 30% tot 80% in 30 minuten zal de DC-laadsnelheid niet al te denderend zijn (lees: om en bij de 50 kW DC).

MG MPV MG2 info budget EV europa

Wat deze "MG"2 echter interessant maakt, is het feit dat hij niet enkel in China, maar ook in India van de band rolt. Daardoor kan MG in principe de importheffing voor Chinese auto's in Europa ontwijken en weerom een budget-EV in de markt zetten. Hoe budget? Dat is maar de vraag natuurlijk. In China koop je de Baojun Yunduo voor omgerekend 12.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws