De Nissan Juke Nismo krijgt wat extra Wasabi in zijn uitlaat

Juke Nismo

Hoewel de Nismo Juke nog maar pas te bezichtigen was op het Autosalon van Brussel, bevestigt Nissan een pikantere versie met meer performance, betere remmen en een aangepaste ophanging.

Nissan geeft de hetere Nismo Juke 30 pk extra (230pk) en rond het koppel af op 300nm (+50nm). Verder wordt er nog eens naar de ophanging gekeken (lees: meer track-oriented). Zo krijgt hij andere veren, schokbrekers en dampers. De wagen zal zich ook nog eens 20mm lager tegen de grond bevinden dan de standaard Juke Nismo. Betere remmen zorgen voor de nodige beet op de weg.

De aandrijving blijft dezelfde. Voorwielaandrijving met een manuale versnellingsbak of vierwielaandrijving in combinatie met een CVT.

Uiterlijk zou er een - nog - extremere bodykit te zien zijn met de nodige badges, specifieke velgen en kleuren.

Nissan zelf vergelijkt het met een Mini Cooper S en een Mini Cooper S John Cooper Works. Waarbij de Wasabi Nismo Juke net een stapje hoger (waarschijnlijk duurder) en beter is dan de standaard Nismo Juke.

De hetere Nismo Juke zou nog eind dit jaar in de verkoop gaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Yvesw 11:54
afbeelding van Yvesw

Als ze zo nog vier à vijf varianten doorgaan zitten we uiteindelijk toch nog een een Juke-R! :-)

Wim 12:08
afbeelding van Wim

230 pk al wel niet slecht voor een B-segmenter :)

Yvesw 12:18
afbeelding van Yvesw

Klopt al aan de deur van een Golf GTI en konsoorten.

Yvesw 14:20
afbeelding van Yvesw

Geen idee eigenlijk. Want dit model (de gepeperde Nismo Juke) heeft een aangepast ophangen die al aangepast was om snel door de bocht te gaan (lees: waarschijnlijk beenhard, maar uiterst scherp). Terwijl de Golf GTI nog iets of wat comfortabel moet zijn. Ik ben alleszins al benieuwd :-)
Zou ongelooflijk sterk zijn moest Nissan hier een snellere bochtenwagen neerzetten dan Volkswagen, maar Nissan durft rare dingen doen (GT-R VS 911).

Carlos 19:27
afbeelding van Carlos

Kan aan mij liggen maar hoe meer versies er komen des te mooier maken ze hem. Wat doet een bodykitje toch veel op deze wagen. Buiten dan die lelijke lichten vooraan maar die neem je er dan bij zeker? :D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws