Mercedes lanceert 13 volledig nieuwe modellen tegen 2020

Mercedes CLA

In de jaarlijkse persconferentie van Mercedes-Benz maakte de CEO Dieter Zetsche bekend dertien volledig nieuwe modellen te zullen lanceren tegen 2020. Daarmee doen ze haasje over met BMW dat eerder bekend maakte 10 nieuwe modellen te lanceren tegen 2014.

De premium boys zien duidelijk nog wat gaatjes in de markt, en Mercedes nog drie meer dan BMW, zo blijkt. Naast de nieuwe E-klasse, CLS Shooting Brake, CLA, A-klasse, een klets AMG's enzovoort zijn er plannen voor nog dertien compleet nieuwe modellen, modellen die vandaag dus nog niet bestaan.

Een daarvan zal een nieuwe SUV zijn die zal worden gebouwd in de fabriek in Alabama, USA. Volgens Mercedes zal dat een speciale, dynamische, all-terrain wagen worden. Iets wat we bij elke SUV horen, maar goed, volgens Mercedes zullen we binnenkort meer informatie krijgen.

Daarnaast zal midden 2013 de nieuwe S-klasse worden voorgesteld, ongetwijfeld het belangrijkste agendapunt voor de Mercedes fleet.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yvesw 18:29
afbeelding van Yvesw

Nu is het wachten op Audi die aankondigt 15 nieuwe modellen tegen 2020 te zullen hebben. Kwestie van de über premium boy te blijven :-)

Carlos 20:20
afbeelding van Carlos

Met wat kan Audi nog komen... :D Ben er toch ook benieuwd naar wat zij gaan doen. den A2 is terug van tafel geveegd en de S- en RS modellen zijn niet echt "nieuwe modellen"... :D

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws