Hyundai introduceert ix20 Cross

Bericht voor wie de hogere zitpositie van de Hyundai ix20 niet genoeg is, voor wie met de wagen af en toe eens langs een paaltje schuurt, voor wie graag een stoer ogende auto voor zijn deur heeft staan, Hyundai heeft een Cross-variant van de ix20 klaar.

Hyundai wil een deeltje van het B-SUV segment en liever dan een volledig nieuw AWD-model te lanceren en daar dan een versie met voorwielaandrijving van aan te bieden, bouwen ze een ix20 om tot ix20 Cross. Een stoer ogende bodykit onderscheidt beide versies van elkaar. Die bodykit wordt aangevuld met beschermplaten voor- en achteraan en grijze 16 inch velgen. Op de kofferklep wordt de 'Cross'-badge gespeld.

rijk uitgerust

De koper van de ix20 Cross krijgt standaard een navigatiesysteem met touchscreen, bluetoothfunctie, iPod-connectiviteit en achteruitrijcamera. De navigatiekaarten worden zeven jaar lang up to date gehouden via een jaarlijkse gratis update.

hyundai-ix20-cross

Onder de kap zijn twee motoren beschikbaar; een 1,4-liter benzinemotor met 90 pk (20.699 euro) of de 1.6 CRDi met 115 pk (23.349 euro). Beide modellen worden standaard gekoppeld aan een manuele versnellingsbak (5-bak voor de 1.4i / 6-bak voor de 1.6 CRDi), een automaat is niet beschikbaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws