Mamma Mia: Audi zet Italiaanse designer aan het roer (die ook Defender pende)

Audi designer Massimo Frascella

Zeg je Audi, dan denk je aan Duitse degelijk- en zakelijkheid. Interpreteer je dat anders, dan kan je ook spreken over Duitse eenheidsworst. Het merk met de vier ringen wil nu een streepje flair introduceren met Massimo Frascella, een Italiaanse designer die eerder zijn strepen verdiende bij, euhm, Land Rover.

Zullen de mop zelf even maken? Ja, Audi heeft daadwerkelijk een designteam. En een verdomd goeie ook nog. We dagen je even uit om een mislukte Audi op te noemen (op designvlak)? Juist ja. Daar hebben we je even de mond gesnoerd. Volgens het Duitse merk is het echter tijd voor een frisse wind. Die wordt gevonden bij Massimo Frascella. Massi-wie?

Ex-Land-Rover

We kunnen natuurlijk niet van je verwachten dat je alle autodesigners van het moment kent. Geen probleem. Maar de komst van Massimo Frascella is belangrijker voor Audi dan je denkt. Zo was de man (na een stint bij Ford en Kia) verantwoordelijk voor de - op ons netvlies gesmaakte - Land Rover Discovery Sport, huidige Discovery, Velar, huidige Evoque en choquerende huidige Defender.

Audi designer Massimo Frascella

Kortom, de man durft wel eens stennis schoppen. Al is dat dan wel - atypisch voor een Italiaan - niet op een bombastische manier. De man houdt namelijk van eenvoud en design waarbij overbodige franjes worden gemeden. Verwacht je de komende jaren dus maar aan een nieuwe designtaal bij Audi. Eentje die misschien afscheid durft nemen van de Single Frame-grille? Wie zal het zeggen.

Audi designer Massimo Frascella

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws