Deze Batmobile kan van jou zijn (die vooraan, niet achteraan)

Pininfarina B95 Gotham 2024

Altijd al een stukje filmgeschiedenis in je garage willen parkeren? Dan hebben we goed nieuws voor jou want Pininfarina gaat Batmobiles bouwen… Of toch ongeveer. Samen met Warner Bros. steekt het namelijk vier B95-hypercars in een Batman-jasje en zijn je zakken diep genoeg, dan kan je er eentje kopen.

Het klinkt zowat als de ultieme kinderdroom: je eigen Batmobile bezitten. Zelfs als volwassen Autofan is het moeilijk om naar een Batman-film te kijken en je niét af te vragen hoe het moet voelen om met zo’n absurd apparaat rond te rijden. Nu zijn er echter welgeteld vier gelukkigen die dat mogen ervaren… Met een beetje verbeelding, wel te verstaan.

Doe dat maar eens na, Bruce

Carrosseriebouwer Pininfarina heeft namelijk zijn B95 Gotham voorgesteld, de eerste van vier one-offs die het zal bouwen in samenwerking met filmstudio Warner Bros. De auto in kwestie is dan ook geïnspireerd op de echte Batmobile, maar dan wel losjes geïnspireerd. Zo steekt die wel in een lak genaamd “Argento Vittorio Gloss Black” maar vraag je ’t ons, dan ziet die er eerder grijs uit. Gelukkig wordt die lak wel gecontrasteerd met een resem matzwarte elementjes voor wat extra Batmobile-uitstraling. Verder kleven er hier en daar ook ‘Wayne Enterprises’-logo’s op om te verwijzen naar de dagjob van Batman en pronkt het citaat “All men have limits... I ignore mine” op de deurlijst… En overtuigt dat je nog niet, dan parkeert Pininfarina hem op de lanceringsfoto’s graag naast de échte ‘Tumbler’ uit de Dark Knight-trilogie.

Pininfarina B95 Gotham 2024

Verder kijk je onderhuids trouwens gewoon naar een Pininfarina B95 zoals we die al kenden, al is daar natuurlijk weinig gewoon aan. Die beschikt namelijk over vier elektromotoren goed voor samen 1.927 pk aan vermogen. Dat is genoeg om de 100 km/u aan te tikken in minder dan 2 seconden en door te gaan tot een top van meer dan 300 km/u — doe dat maar eens na in je echte Batmobile, Bruce. Dat alles maakt de B95 natuurlijk wel peperduur en dat is voor een versie in Batmanthema niet anders. Zo betaal je er standaard als zo’n 4,4 miljoen euro voor maar deze B95 Gotham moet de volle 4,9 miljoen euro kosten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws