Jaguar haalt 600 pk boven in XE SV Project 8

jaguar-xe-sv-project-8_1

Jaguar is met een speciaal projectje bezig. Een officiële versie van een engine swap eigenlijk.

Want hoe zou je anders de gekke hersenkronkel kunnen noemen die de heren van Jaguar Special Vehicles Operations (SVO) ertoe aanzet om van de kleinste Jaguar in het aanbod meteen ook de krachtigste Jag ooit te maken?

SuperVet

De 5.0 V8 ken je al uit andere modellen, met een krachtige versie voor de XF RS, XK RS en de F-Type SVR. Maar die 550 en 575 pk wordt nu overtroffen door de 600 pk die Jaguar uit de XE SV wil halen. We herinneren je er even aan dat de 380 pk sterke XE S al in 4,8 seconden van 0 naar 100 sprint, en dat de F-Type SVR slechts 3,5 seconden nodig heeft voor dat nummer.

jaguar-xe-sv-project-8

De première van dit monster vindt plaats op het Goodwood Festival of Speed in Groot Brittanië, eind juni. Wie een exemplaar wil, moet snel zijn want er worden er slechts 300 gebouwd. Verwacht wordt dat er ook een versie van de XE SV Project 8 met productie op grotere schaal aan komt, al zal die niet zo extreem zijn. Toch zou het genoeg zijn om hem te laten concurreren met de M3's en AMG 43's in deze wereld.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:56
afbeelding van Techno Patat

De S met 380 pk en 4.8 heeft al 13 pk meer en dezelfste sprinttijd, dit kan toch al mee met de .43's en de S'n denk ik dan :-)?

Carlos 20:01
afbeelding van Carlos

Aaah heerlijk hoe jaguar altijd zo brut kan zijn met het stylen van hun SV wagens :p. Zo eentje mogen ze altijd voor de deur komen afgooien.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws