Je Suzuki Jimny kan er straks ook uitzien als een klassieke hothatch

Suzuki Jimny DAMD Delta Cinq 2023

Heb je altijd al een Lancia Delta Integrale of een Renault 5 Turbo willen rijden, maar dan zonder de zorgen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want het Japanse DAMD gaat daar straks ombouwkits voor aanbieden. Ga dus maar al op zoek naar een Suzuki Jimny, want daarop zijn beide modellen gebaseerd.

Wanneer Suzuki in 2018 zijn nieuwe Jimny uitpakte, stal het menig hart met de styling van het compacte offroadertje. Die moest namelijk doen denken aan de klassieke terreinwagens die aan deze Jimny vooraf gingen, getuige zijn lekker vierkantige koetswerk. Dat vierkantige koetswerk bleek daarnaast echter ook de ideale basis voor een ombouw tot lookalike van andere modellen, en zo zagen we de Suzuki al transformeren in een kleine Mercedes G-Klasse of een Land Rover Defender-miniatuur… En hetzelfde bedrijf dat zich daarmee bezig hield, heeft nu nog een paar pakketjes klaar.

Little Delta of Little Cinq

In beide gevallen nemen die de vorm aan van iconische hothatches uit de jaren ’80, te beginnen met de Lancia Delta Integrale. Onder de noemer ‘Little Delta’ voorziet DAMD de Jimny van nieuw bumperwerk, een andere grille, dubbele koplampjes en een kaarsrechte spoiler op de achterpartij. Een setje OZ-velgen en rode lak maken het rallyplaatje af, maar met een paar subtiele wijzigingen kan je Jimny er ook gaan uitzien als een helemaal andere broekzakraket. Zo beschikt de ‘Little Cinq’ over grotendeels dezelfde koetswerkaanpassingen maar gaat die er door zijn andere grille en kleur net uitzien als een Renault 5 Turbo… Maar dan zonder de turbo, zoals de bestickering duidelijk maakt.

Suzuki Jimny DAMD Delta Cinq 2023

Zo worden we er ook nog even aan herinnerd dat geen van de kits die DAMD aanbiedt iets verandert op motorisch vlak, maar daar draait het natuurlijk niet om. In de plaats daarvan draait het allemaal om de looks en wat ons betreft zijn de Japanners op dat vlak helemaal in hun opzet geslaagd. Er is echter één domper op de feestvreugde, want Suzuki biedt de Jimny al even niet meer aan op onze markt. Daardoor zijn ze best zeldzaam en dus duur op de tweedehandsmarkt, en dan heeft DAMD nog geen prijskaartje voor deze pakketjes bekendgemaakt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws