Ford Focus RS & Chevrolet Aveo in MPG Marathon

Het is gemeengoed geworden om met de ecologische versies van verschillende automodellen zuinigheidsrecords te breken, kijk maar naar de Seat Ibiza ECOmotive. In Engeland hebben de laatste dagen twee merken hun deelname aan de MPG Marathon bekendgemaakt, zij het met minder zuinige modellen. Het gaat om de Aveo voor Chevrolet en de Focus RS voor Ford. De bestuurder van de Chevy, een 17-jarige Brit, stelt zichzelf geen echt doel behalve het 'zo zuinig mogelijk rijden'. Voor de Focus RS werd wel een lat gelegd. De bedoeling is dat over het parcours van 580km (360 miles) een verbruik van 8l/100km wordt gehaald.

Volgens de gegevens van de constructeur is het gemiddelde verbruik van een Focus RS bij normale rijstijl een goeie 9,3l/100km.

"I'm setting out to prove you can use an efficient high-performance car in daily driving without enormous fuel bills" aldus de chauffeur van de RS. De MPG Marathon begint op 3O september, bestaat uit twee manches in de buurt van het Britse Coventry. Het lijkt er vooral op dat Ford een marketingstunt wil uithalen door een niet-zuinige wagen te laten deelnemen aan een wedstrijd voor zuinige wagens, de kans op winst is uiteraard miniem.

Chevrolet Aveo MPG Marathon

MPG Marathon 2008

Bron: AutoEvolution

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws