Kleinste auto ter wereld gaat opnieuw in productie

Het is allicht niet 's werelds veiligste auto, maar hij is nog wel steeds de kleinste auto ter wereld die ooit in productie ging. De Peel P50 was maar drie jaar in productie, van 1962 tot 1965 en groeide uit tot een icoon. Wie vandaag een P50 tweedehands wil aanschaffen is flink wat geld kwijt. Maar na 47 jaar lijkt de P50 opnieuw van de band te rollen. Enkele investeerders zijn ervan overtuigd dat de bevolking steeds kleinere wagens wil om zich steeds vlotter door het stadsverkeer te kunnen begeven. Dat maakt dat er alvast een merk is herboren in 2012, en geen merk alweer ten onder ging, zoals in 2011. Zo zie je maar.

De Peel P50 krijgt een tweetakt onder de kap die goed is voor 49cc. Dat is weinig, zonder twijfel, maar de originele Peel woog amper 59 kilogram. Dus heel veel vermogen zal je hoe dan ook niet nodig hebben. Naast de benzinevariant zal er ook gewerkt worden aan een elektrische variant. Dat elektrisch blok zou goed zijn voor de volle 1,6 pk en 3,4 Nm koppel. Wat later zal er ook een 4pk variant komen.

Wie interesse heeft kan zich naar hun website begeven, de orderboeken zijn geopend. En voor de liefhebbers geven we de video van Topgear rond de Peel nog even mee.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:33
afbeelding van Techno Patat

ik ga met m'n 1.93m passen! Maar als ik ooit een groot domein heb koop ik dit ipv een golfkarretje :p! Dan laat ik er bandjes onder stoppen met een traktor profiel! Zoals je van die Tuinbewerkertjes hebt :p!

Yvesw 16:22
afbeelding van Yvesw

@Patat: En vergeet de vlammenwerper niet... Altijd een vlammenwerper installeren...

Techno Patat 16:48
afbeelding van Techno Patat

@yves: Jup, kan ik lekker on the road BBQ doen en de hertjes die in mijn weg lopen een beetje opjagen :D!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws