SRT hervat productie van Viper

viper-1

In Amerika heeft SRT de productie van de Viper terug hervat, na een periode van 2 maanden. In April werd de assemblage stilgelegd door slechte verkopen.

Er werden zo weinig bestelbons voor de Amerikaanse sportwagen getekend dat ze bij Chrysler op 1 maart al met een voorraad van 756 onverkochte wagens zaten, goed voor 412 dagen aan leveringen. Daarom legden ze op 14 april de lijn stil, inclusief het inkomen van 91 werknemers, in de Connor Avenue Assembly Plant in Detroit, Michigan.

Nu maakt SRT bekend dat ze op 23 juni de productie van de 640 pk sterke Viper hebben hervat, én dat vanaf modeljaar 2015 de Viper niet meer SRT zal zijn, maar terug Dodge.

Voor wie even een opfrissing heeft van het monster onder de motorkap: een gigantische 8,4 liter V10 met 640 pk en 814 Newtonmeter, goed voor een sprintje van 0 naar 100 in 3,5 seconden. Hoe 'Murica die motor ook schreeuwt, binnenin is hij onder handen genomen door de Italianen, want Fiat is onder leiding van Sergio Marchionne al sinds 2009 eigenaar van Chrysler (en dus ook Dodge, Jeep, en SRT).

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 17:28
afbeelding van Carlos

Deze ligt al weer plat vanwege een te hoog aantal afgewerkte, niet verkocht wagens?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws