BMW techniekers werken nu ook met Google Glass

p90168711-plant-spartanburg-tests-smart-eyewear-for-quality-assurance-in-production-google-glass-supposed-to-f-600px

Bij de BMW fabriek in het Amerikaanse Spartanburg loopt er momenteel een high-tech pilootproject waarbij de techniekers de wagen kunnen bestuderen aan de hand van Google Glass, een bril met een ingebouwd scherm, draadloze verbinding en een camera.

En dat is eigenlijk helemaal nog geen slecht idee, zo blijkt, want met de brillen hebben de techniekers altijd twee handen vrij voor aan de wagen zelf te werken. Momenteel gebruiken de techniekers de brillen al om afwijkingen en fouten te documenteren op pre-productiemodellen maar project coördinator Dr. Jörg Schulte onderzoekt ook mogelijke toepassingen in andere onderdelen van de Duitse autofabrikant.

Zo zou het niet alleen handiger worden om dingen te documenteren aan de hand van foto's en video's, het zou ook het werk van de inspectie aan het einde van de fabriekslijn kunnen vergemakkelijken. Deze techniekers moeten nu 10 tot 25 keer tussen de auto en hun computer lopen om testen af te vinken, met Google Glass zou dit allemaal in één keer aan de hand van stemcommando's kunnen gebeuren.

Google Glass is de draagbare oogcomputer van Google, geïntroduceerd in 2013, en is te koop voor een 1.500 Amerikaanse Dollars. De bril heeft een doorzichtbaar schermpje ingebouwd aan het rechteroog en een camera om 720p foto's en video's mee op te nemen. Bedienen gaat via het touchpad aan de zijkant of via stembediening.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws