Brussels Auto Show wordt... Belgium Auto Show (en verhuist naar Gent om plaats te maken voor klassiek autosalon)

Belgium Auto Show 2025 info

Dit jaar vond er geen klassieke autosalon plaats, maar wel de Brussels Auto Show, een salon georganiseerd door het Nederlandse 402 Automotive. Nu we in januari 2025 terug een klassiek autosalon krijgen vanuit Belgische hand, moest de BAS opkrassen. Of toch niet helemaal... Want er werd een nieuwe locatie én datum gekozen!

Afgelopen januari vond de eerste editie plaats van de Brussels Auto Show in Brussels Expo, een alternatief autosalon dat niet werd georganiseerd door Belgische autofederatie Febiac, maar wel door het Nederlandse 402 Automotive. De focus van dat salon lag niet op verkoop (of nieuwe modellen), maar wel op beleving met hypercars, influencers en racebolides. Omdat 2025 de terugkeer van het klassiek autosalon door Febiac markeert, moest 402 Automotive de plannen even herzien.

Brussel wordt... Gent!

Nochtans had 402 Automotive een stok achter de deur. Want het had de Brussels Expo afgehuurd voor januari 2025. Helaas pindakaas, de kracht van Febiac (en decennialange samenwerking met de expo) bleek sterker, waardoor het enige échte autosalon zal georganiseerd worden van 10 tot 19 januari (meer daarover lees je HIER). Dat wil echter niet zeggen dat de Brussels Auto Show (BAS) met de staart tussen de pootjes verdwijnt.

Belgium Auto Show 2025 info

Nee, de Brussels Auto Show wordt de Belgium Auto Show (kwestie van de "BAS"-benaming te kunnen behouden) en trekt naar de Flanders Expo in Gent in het weekend van 7 tot en met 9 maart tijdens de Krokusvakantie. Net zoals voordien komt er een Car Catwalk, indoor action arena, zullen er driftshows worden gehouden en heeft 402 Automotive nog een hoop anders in petto. Dit jaar was de BAS goed voor 112.000 bezoekers. Voor de volgende editie mikt de organisatie bewust op minder bezoekers (maximaal 30.000 per dag) om zo een betere ervaring te kunnen bieden.

Hoe dan ook, twee autosalons op een jaar in België... ons hoor je niet klagen!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws