't Is gebeurd: In China worden meer auto's mét stekker dan zonder stekker verkocht

China ev verkoop

Vorige maand werden er in China meer plug-ins en elektrische auto's verkocht dan auto's zonder stekker, dat meldt de Chinese Passenger Car Association (CPCA). Opmerkelijk, want wereldwijd neemt de vraag nét af. Een uitzondering op de regel, of een vooruitblik op wat er wereldwijd nog komen zal?

De grootste automarkt ter wereld? Dat is heus niet Europa of de Verenigde Staten meer. Nee, China mag die kroon dragen. Waardoor het uitermate interessant is om te zien hoe de automarkt er evolueert. Vorige maand vierde de geëlektrificeerde auto (plug-in & EV) er een nieuwe mijlpaal. Want voor het eerst deden ze het collectief beter dan auto's zonder stekker.

Duitsland ontslaat, China viert

In juli 2024 werden er in China 1,73 miljoen auto's verkocht. Op zichzelf al een hallucinant getal, want dat is 3,5 keer wat er in België op een heel jaar wordt verkocht! Toch is dat niet het nieuws. Nee, van die 1,73 miljoen auto's in China, waren er 879.000 exemplaren uitgerust met een elektrische- of plug-inaandrijflijn. De snelle rekenaar heeft al door dat het daardoor over 50,8% van alle auto's gaat. Daardoor is de geëlektrificeerde auto voor het eerst groter in China dan de auto met klassieke verbrandingsmotor.

China ev verkoop

Dat nieuws is opmerkelijk, want in het westen gaan de EV-verkopen de dieperik in. In Duitsland vielen de EV-verkopen in juli nog eens terug met 37% terwijl Duitse chipmaker Infineon 1.400 banen moet schrappen door de teleurstellende verkopen. Toont China dat er een "revival" in de lucht hangt wereldwijd, of worden de Chinese en westerse markt steeds verder uit elkaar gescheurd?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 10:20
afbeelding van John

Hebben ze in China niet gewoon veel meer keuze die ook nog eens betaalbaar is? Ik denk dan vooral aan de kleine modellen?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws