Dit worden de nieuwe elektrische modellen voor 2021

De laadaansluiting op onze testwagenparking kan het je vertellen. Het aandeel van elektrische wagens in de showrooms stijgt zienderogen. Wij lijsten de belangrijkste nieuwigheden voor 2021 op.

We hebben natuurlijk niet alle nieuwigheden in onze hoge hoed zitten maar we kunnen wel al een beeld vormen van de nieuwe elektrische wagens die in 2021 op de markt zullen verschijnen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van...

Audi E-tron GT

De Audi E-tron GT zit voorlopig nog in een conceptfase maar dit jaar komt de vierdeurs coupé met elektromotor de e-tron SUV's versterken. Dat is nodig, want de concurrentie zit intussen niet stil.


Audi Q4 E-tron

Ook de Audi Q4 E-tron komt er nog dit jaar. De elektrische SUV bestaat al bij Audi, al zou deze Q4 betaalbaarder moeten zijn. Nu ja, 'betaalbaar', 'SUV' en 'premium' in één zin...


BMW i4

BMW heeft al langer de i3 rondrijden, al heeft die niks te maken met de huidige 3 Reeks. De i4 zal dan weer wel allerlei stijlelementen delen met die 3 Serie.


BMW iX3

Deze rakker kunnen jullie al kennen van onze rijtest. Al is 2021 het jaar waarin de iX3 pas echt de eerste kopers zal vinden.


Dacia Spring Electric

Spring is in the air bij Dacia. De Spring Electric laat een frisse wind waaien doorheen het elektrische autolandschap. Wij zijn vooral benieuwd naar de prijs van deze kleine elektrische SUV.


Ford Mustang Mach-E

Ford heeft met de Mustang Mach-E haar eerste echte elektrische alternatief in het aanbod, na eerdere pogingen met onder andere de Focus Electric. De Mustang Mach-E is wat een hedendaagse auto hoort te zijn; enorm snel, SUV en elektrisch.


Ioniq 5

Een compleet merk en toch ook weer niet. Hyundai besloot vorig jaar de elektrische aandrijvingen onder te brengen bij Ioniq, een nieuw merk onder Koreaanse vleugels. De Ioniq 5 komt als eerste uit het ei en is de voortrekker van een heel gamma nieuwe EV's.


Mercedes EQA en EQB

mercedes EQA official 2021

De elektrische trein bij Mercedes is vertrokken, met zes nieuwe modellen tegen eind volgend jaar. De EQA en EQB zijn er daar twee van. Beide modellen zouden qua uiterlijk niet veel afwijken van de reguliere GLA en GLB, met wie ze hun basis delen.


Mercedes EQS

Ook de Mercedes EQS vervoegt dit jaar nog het elektrische gamma van Mercedes. Deze elektrische evenknie van de S-Klasse mag gaan tonen welke technologische vooruitgang Mercedes heeft gemaakt in de afgelopen jaren.


MG 5 EV

Deze MG 5 EV wordt de nieuwste toevoeging aan het aanbod van MG dit jaar. Eerder brak MG al potten met de MG ZS EV en zopas stelde het haar eerste plug-in hybride voertuig voor. Benieuwd of een elektrische stationwagen is waar de Belg op zit te wachten? Wij ook.


Nissan Ariya

Nissan heeft de tijd genomen om het elektrische vak grondig te bestuderen. De proefballon die de LEAF was is positief uit de test gekomen en nu wil het merk verder gaan met deze Ariya, een crossover in een felbevochten segment.


Renault Megane eVision

Net als de Nissan Ariya is de Megane eVision een wagen die Renault volledig in het huidige elektrische klimaat moet doen aarden. De naam wordt waarschijnlijk nog wel gewijzigd en het formaat is wat kleiner dan dat van de Nissan.


Skoda Enyaq iV

Skoda stelde onlangs haar eerste EV voor. De Enyaq iV heeft de taak om de klant warm te maken voor het elektrische pad dat het merk wil bewandelen.


Tesla Model Y

Tesla kondigde al verschillende keren aan wat de huidige status van de Model Y is. 2021 moet écht wel het jaar worden waarin de wagen tot bij de koper komt, nu ze hem gewoon in Tesla's Gigafactory in Berlijn zijn beginnen bouwen.


Volkswagen ID.4 en ID.6

Ook bij Volkswagen hebben ze een heel gamma elektrische wagens klaarstaan voor de komende jaren. De ID.3 is er al, de ID.4 komt er als grotere crossover in 2021. Ook voor dit jaar zou de ID.6 zijn. Dat wordt een grotere versie van de ID.4, als we dat zo mogen noemen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Danny Van den Wouwer 18:33
afbeelding van Danny Van den Wouwer

Polestar 2?

Jonathan Dossche 21:13
afbeelding van Jonathan Dossche

Polestar 2 was al beschikbaar in 2020 als ik mij niet vergis.
Een mooi lijstje allesinds voor dit jaar, maar de welke zal betaalbaar zijn voor de grote massa.

this 14:08
afbeelding van this

Die rijdt toch al eventjes rond hoor.

BePa 09:46
afbeelding van BePa

Ioniq 5 ?

Bikerathar 07:59
afbeelding van Bikerathar

Mis toch zeker de ioniq 5

En enkele Chinese spelers zoals Seres / aiways / Xpang G3 en P7

Frans 12:39
afbeelding van Frans

Electrisch rijden doen we op de kermis. Als autonomie verbeterd, stappen we er mee in.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws