Maken of kraken: BMW tovert Z4 om tot Concept Touring Coupé (2023)

BMW Concept Touring Coupé 2023

BMW heeft een nieuwe conceptcar voorgesteld en die blikt voor een keertje niet vooruit naar een autonome, elektrische toekomst. Dit is namelijk de Concept Touring Coupé, een showcar op basis van de Z4. Die ruilt het vouwdak echter in voor een shooting brake-vorm, net zoals BMW dat 25 jaar geleden al eens deed.

In 1998 deed BMW iets wel heel tegendraads. Een tweetal jaar voordien hadden ze namelijk een gloednieuwe roadster voorgesteld onder de noemer Z3, maar de Beiers vonden dat er ook een versie met vast dak nodig was. In de plaats van die Z3 Coupé dan gewoon een — inderdaad — coupé-daklijn te geven, monteerden ze er een constructie op die eerder deed denken aan de Touring-breaks die het merk in de catalogus had. Zo werd een auto geboren die de bijnaam ‘Clown Shoe’ of clownschoen kreeg, want de Z3 Coupé pronkte met een vorm die we nooit eerder gezien hadden en sindsdien ook nooit meer te zien kregen… Tot nu.

Showcar met gigakoffer

Maak kennis met de spirituele opvolger van de BMW Z3 Coupé: de Concept Touring Coupé. Dat is onderhuids namelijk gewoon een nieuwe BMW Z4 M40i, maar dan met een vast dak en een Touring-kont. Die zijn er niet zozeer om meer zitplaatsen te voorzien, maar wel om een knoert van een bagageruimte te creëren achter de twee stoelen. De rest van het interieur is wel herkenbaar voor zij die een Z4 gewend zijn, al werd alles voor de gelegenheid bekleed met hoogwaardig Poltrona Frau-leer en extra artisanale stiksels. De buitenkant werd dan weer gedrapeerd in een unieke ‘Sparkling Lario’-lak met blauwe metallicvlokken, en voorzien van zilverbronzen sierelementen en velgen van 20 inch vooraan en 21 inch achteraan.

BMW Concept Touring Coupé 2023

Het feit dat we dat allemaal in zo’n detail weten, betekent natuurlijk niet veel goeds voor de toekomst van deze Concept Touring Coupé. De naam zegt het dus al: het gaat hier niet om een productiemodel maar om een conceptcar. BMW bouwde de auto om ermee te pronken op het Concorso d’Eleganza dat afgelopen weekend plaatsvond in Villa d’Este en houdt het naar eigen zeggen bij één handgemaakt exemplaar… Maar nemen wij, Autofans, daar wel genoegen mee? Of moet BMW dit ding absoluut in productie nemen? Laat het ons weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 11:32
afbeelding van Wim

maken

Adriaan 11:01
afbeelding van Adriaan

Absoluut maken, we hebben wat tegengewicht nodig voor al dat suv geweld van vandaag :)

Ton Rouwen 21:31
afbeelding van Ton Rouwen

Als de drommel in productie nemen natuurlijk!

André van Dommelen 10:42
afbeelding van André van Dommelen

Wanneer rold de eerste van de band ??

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws