Autosalon vanuit je luie zetel 2021: de nieuwigheden van Renault

Dit jaar geen autosalon, maar niet getreurd. De automerken geven namelijk toch nog salonpromoties op hun gamma. Wij tonen je welke nieuwigheden Renault het afgelopen jaar onthulde.

Het afgelopen jaar hebben we allemaal binnen gezeten, al werkten automerken naarstig verder aan de verjonging van hun aanbod. Renault rolde haar vernieuwde gamma verder uit.

Dat deed ze met twee grote nieuwigheden die je eigenlijk al gezien had. De Renault Arkana doet haar intrede op de Europese markt. Dat is de coupé-SUV vertoont gelijkenissen met Kadjar en Koleos, maar toch ook weer niet. De wagen werd eerst op andere Oosterse markten geïntroduceerd om vervolgens toch ook aan de Europeaan aangeboden te worden.

Een andere nieuwigheid is de Twingo Electric. Voor een automerk dat met de ZOE de pionier op vlak van elektrisch rijden in het aanbod heeft, duurde het heel lang vooraleer er nog een nieuwe elektrische wagen in het gamma kwam. Ook kregen de Koleos, Talisman en de Trafic een facelift.

Andere nieuwigheden afgelopen jaar waren de plug-in hybride versies van de Captur en de Mégane. De Clio kreeg dan weer een gewone hybride variant. Die laatste zal in 2021 ook voor de Captur worden aangeboden. Nog voor 2021 staat de lancering van de nieuwe Kangoo op de to do-lijst.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Waxweazel 08:44
afbeelding van Waxweazel

De Arkana die gebaseerd is op de Koleos ? Dat is toch een beetje foutje.
De Koleos is verwant op de Samsung QM6 die dan weer gebaseerd is op de Nissan X-trail en die het C/D-platform heeft van Renault Nissan.
Deze Arakana staat op het B-platform waar ook de Clio en Micra op staan :)

Sven 16:12
afbeelding van Sven

Klopt helemaal. Het is aangepast.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws