Autosalon van Brussel is terug van weggeweest! (februari 2025)

het autosalon van brussel in 2023

De kogel is door de kerk, automobielorganisatie Febiac - die de vorige 100 edities van het autosalon in Brussel organiseerde - zal in 2025 terug een salon organiseren op de Heizel in Brussel. Niet in januari, wel in februari.

Wat moet je weten?

  • Wanneer: van 14 tot en met 23 februari 2025
  • Waar: Brussels expo
  • Auto's: ja
  • Moto's: ja
  • Bedrijfsvoertuigen: ja
  • Niet alleen dure EV's: ja!


Het is wat geweest. Want na Covid en daaropvolgende desinteresse van de automerken was er dit jaar geen officieel autosalon in Brussel. Wel was er de Brussels Auto Show, een autofestijn georganiseerd door het Nederlandse 402 Automotive. O.G. organisator Febiac (die ook de honderd vorige edities van het salon organiseerden) laat nu met trots weten dat het in 2025 terug een salon op poten kan zetten in onze eigenste charmante/bouwvallige (schrappen wat niet past) Brussels Expo.

Gentse waterzooi

Even deed het gerucht de ronde dat er een nieuw autosalon op poten zou worden gezet op een eveneens nieuwe locatie. Flanders Expo in Gent was in pole positie, toch hebben ze het in Brussel weer voor elkaar gekregen. De 101ste editie van het autosalon zal doorgaan in de Brussels Expo. Anderzijds, misschien wel logisch, gezien de centrale locatie. De editie van 2025 moet vooral terug naar de basis gaan. Met minder focus op elektrificatie, maar wel op het gehele scala aan modellen en aandrijflijnen.

Brussel motor show 2025 Autosalon

Christophe Dubon van Febiac verwoordt het zo:
"De belangrijkste wens van onze leden is dat hun producten centraal staan tijdens deze 101e editie van de Brussels Motor Show. De bezoekers mogen zich verwachten aan een uitgebreid overzicht van de verschillende aandrijftypes die vandaag op de Belgische markt beschikbaar zijn, met exposanten die zowel hun traditionele verbrandingsmotoren als hun hybride en elektrische oplossingen onder de aandacht willen brengen."

Baksteen in de auto

Saillant detail: de Brussels Motor Show 2025 zal doorgaan van 14 tot en met 23 februari. Niet toevallig het moment dat ook Batibouw een deel van de paleizen inpalmt. Momenteel is de organisatie dan ook aan het uitdokteren of er een combi-ticket mogelijk is. Het spaart alvast de parkingskosten uit, nietwaar?

Wij kijken er alvast naar uit om in 2025 onze tent nog eens op te zetten in het Heizelpaleis, jullie?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 14:07
afbeelding van FLP

Ik denk dat de BAS beter hun event schrapt om hun broek er niet helemaal aan te scheuren. Dit jaar ben ik er geweest. Het was goed "voor is ne keer". Maar ik zou er niet terug heen gaan. En nu het echte salon terug is zullen er nog minder mensen geneigd zijn om naar de BAS te gaan, denk ik.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws