Het autosalon van Genève is dood, leve het salon van Brussel

Vandaag heeft het bestuur van de Geneva Motor Show aangekondigd dat het desbetreffende salon (dat was aangekondigd voor 2025) niet meer zal plaatsvinden. Daarmee valt het doek nu definitief over de Europese hoogmis van de autosector, al is er voor de Belgische autoliefhebber natuurlijk wel ander goed nieuws.

Laten we nog even herhalen wat dat goede nieuws dan wel is; eerder deze week kondigde de Belgische automobielfederatie Febiac nog met gepaste trots een nieuwe editie aan van ons eigenste Brusselse autosalon. Een volstrekt begrijpelijke en gemotiveerde beslissing want de Brussels Motor Show heeft vooral een commerciële insteek waarbij het potentiële kooppubliek kan profiteren van uitzonderlijke saloncondities. En dan is het zeker gepast om het merendeel van de merken te verzamelen onder het dak van de Heizelpaleizen. Afspraak in Brussel in februari 2025!

GIMS

Geen reanimatie meer

Je kan een lijk geen twee keer reanimeren en na een schuchtere poging om het Geneefse autosalon in 2024 uit de COVID-as te doen herrijzen, wordt de patiënt nu definitief van de beademing gehaald. Volgens de organisatoren zijn er te veel onzekerheden en heeft Genève ook te kampen met concurrentie uit Parijs en München, waar de lokale (lees Franse en Duitse) merken natuurlijk het eigen publiek graag voortrekken. Dat voordeel heeft Genève natuurlijk niet, en bovendien stond de Zwitserse show ook niet bekend als een commerciële trekker.

Op zich alweer goed nieuws (de één zijn dood is de ander…) voor de Brusselse editie, die op deze manier een vaste plek kan opeisen aan het begin van een kalenderjaar, daar waar de salons van München en Parijs mikken op het najaar. Daarmee wordt de kans op leuke prototypes en premières alweer groter voor ons eigen salon.

BMS

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws