10 Wistje/ datjes over Mercedes-Benz

Fun Facts Mercedes

Mercedes-Benz heeft duidelijk zijn pijlen gericht op een jongere generatie. Dit jaar was het dan ook zeer actief op de sociale media. Eén van die campagnes was Fun Fact Friday. Wij zetten de 10 leukste weetjes uit deze campagne op een rij.

Ooit al eens afgevraagd hoeveel beren er op de voorkant van je Mercedes Zetros kunnen zitten zonder dat hij breekt? Of hoeveel mieren je nodig hebt om de motor uit de Mercedes SLK 300 te heffen? Geen vrees, want Mercedes geeft ons dit jaar het antwoord op deze en vele andere vragen.

1. Hoeveel beren kan de Mercedes Zetros dragen?
Zo maar eventjes twintig beren kunnen kamperen op de motorkap zonder dat de ophanging er onderdoor gaat. Of je motorkap er achteraf nog egaal uitziet, dat is een andere vraag...

Fun Facts Mercedes

2. Hoeveel Mercedes E-klasse stationwagens heb je nodig om 1 miljoen katten te vervoeren?
Je hebt 48.170 E-klasse stationwagens nodig om één miljoen katten te vervoeren. Dat kost je - er van uitgaande dat één Mercedes E-klasse stationwagen als basisprijs 42.955 euro heeft - het exuberante bedrag van 2.069.142.350 euro. Toch maar twee keer nadenken voor je die kat cadeau doet aan je wederhelft?

Fun Facts Mercedes

3. Hoe snel moet je rijden om de file in de Liefkenshoektunnel te ontwijken?
Een moderne F1-wagen heeft aan 240 km/u genoeg downforce om tegen het plafond te rijden van eender welke tunnel. Wel eventjes koplampen en knipperlichten installeren natuurlijk.

Fun Facts Mercedes

4. Hoeveel mieren heb je nodig om de motor van de SLK 300 te heffen?
Je hoeft maar één miljoen mieren te verzamelen in je tuin - als je toevallig in het regenwoud woont - om deze Mercedes V6 uit de wagen te krijgen. Al zal je dit nooit voorhebben, want de SLK 300 wordt toch niet geleverd in ons Belgenland, die mieren evenmin...

Fun Facts Mercedes

5. Waar staat AMG eigenlijk voor?
De ///M bij BMW staat voor Motorsport, de RS bij Audi staat voor RennSport. Maar waar staat die verdomde AMG eigenlijk voor? De eerste twee letters staan voor de achternamen van de oprichters. Respectievelijk is dit de A van Hans Aufrecht en de M van Erhard Melcher. De G komt van de geboorteplaats van Aufrecht, het Duitse Großaspach.
En nu nooit meer vergeten!

Fun Facts Mercedes

6. Hoe komt Mercedes aan zijn grijze kleur in de racerij?
Dit is misschien wel het bekendste weetje in heel Mercedesland. Toen in 1934 Mercedes ging racen met hun W25 werd hij te zwaar bevonden voor de regelgeving. De oplossing van de ingenieurs? Alle lak er af schrapen! Daardoor bleef er alleen nog maar puur metaal over. De media gaf hem dan ook al snel de naam "Silver Arrow". Mercedes' typerende lakkleur was geboren...

Fun Facts Mercedes

7. Hoe geraak je uit je SLS AMG met vleugeldeuren als hij door het enorme aantal newtonmeters uit de bocht vliegt en via een heuvel op zijn dak belandt?
Geen nood, de jongens bij de AMG divisie zijn langs geweest bij de huistuner van James Bond die prompt twee explosieven verstopte in de deuren. Wanneer je SLS AMG dreigt op zijn hoofd te belanden schiet hij de deuren weg. Nu nog een app installeren zodat je dit ten alle tijden kan doen en je hebt een top party trick in Monaco!

Fun Facts Mercedes

8. Is mijn Mercedes GLK wel gangster genoeg?
We weten allemaal dat echte gangsters niet langer hun respect afdwingen met vrees en terreur, wel met de velgenmaat onder hun ride. De GLK is dan ook niet de grootste gangster offroader in het Mercedes gamma. Die eer is weggelegd aan de Unimog U5000. Deze monstermog heeft een bijna tweemaal grotere banden/velgen setup dan de GLK. Toch maar even door sparen B-boys. Of 28"ers onder die Kleine GL schroeven natuurlijk...

Fun Facts Mercedes

9. Mijn vrienden noemen mijn G-klasse een zeecontainer. Hebben ze gelijk?
Nu we toch in de Mercedes offroad afdeling zijn, kunnen we meteen dit probleem uit de wereld helpen. Nee, ze hebben het niet bij het rechte eind. De G55 AMG wekt, met zijn 500pk, evenveel energie op als de vin van de blauwe vinvis. Dus eigenlijk zouden ze hem de rijdende walvis moeten noemen. Nu kunnen wij je wel zeggen dat dit niet echt beter klinkt dan zeecontainer.

Fun Facts Mercedes

10. Ik wil graag een handtekening van Michael Schumacher maar nu hij stopt met de F1 zal ik er nooit meer één krijgen. Of wel?
Geluk is aan de rijken onder ons. Want wie nog graag een handtekening van Schumi wil bemachtigen koopt gewoon de CLS 63 AMG Shooting Brake. De eeuwenoude policy van AMG "One Man - One Engine" wordt bij dit model overboord gesmeten want Schumacher komt in zijn vrije tijd - en dat heeft hij genoeg momenteel - mee sleutelen aan de motoren (of dat denken we toch). Resultaat? Een handtekening van de engineer EN van Schumacher op je motor. Als bonus krijg je ook nog de handtekening van Nico Rosberg. Maar elke F1 handtekeningsverzamelaar weet dat je 1 Schumi voor 5 Rosbergs krijgt.

Fun Facts Mercedes

Afsluiten doen we met bekendste quote van AMG oprichter Hans Werner Aufrecht:

"You cannot really ugrade a Mercedes, you can only make it different"

Bekijk alle weetjes trouwens hier.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Dequal 02:20
afbeelding van Dequal

Van die explosieven van de SLS AMG, je ziet het duidelijk in deze crashtest op 1:25: http://www.youtube.com/watch?v=Q9me2BKB5GE

En dat van de F1 die ondersteboven in een tunnel kan rijden, I call for MythBusters!

Techno Patat 17:33
afbeelding van Techno Patat

Merendeel wist ik al, complete basiskennis he :P! Zoals de oorsprong van amg, die explosieven,... Dat met die mieren ed. zijn fun facts, maar niet echt enkel MB gebonden :)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws