Cadeautips: tien leuke geschenken voor de autoliefhebber (2023)

Porsche 911 kerstbal 2023

De feestdagen komen eraan dus we weten allemaal wat dat betekent. Inderdaad: de komende weken ben je gedoemd tot het eindeloos zoeken naar geschenken voor je vrienden en familie. Zitten daar echter toevallig een paar Autofans tussen? Zoek dan niet verder dan deze tien tips…

Ieder jaar is het uitkijken naar de feestdagen, maar de weg daar naartoe is bezaaid met obstakels. Die zijn zowat even talrijk als je kennissen hebt want de kans is groot dat je voor een aantal onder hen cadeautjes moet verzinnen. Met een beetje geluk trek je echter de naam van een autoliefhebber, want ieder jaar pompt de autoindustrie gretig nieuwe hebbedingetjes de wereld in. Wij pikten er tien uit die we zelf met plezier onder onze kerstboom zouden vinden — lees je mee, familie?

Porsche 911 Speaker

Cadeautip Porsche 911 speaker 2023

Dat die familie onze eerste tip niet zou volgen, kunnen we misschien nog begrijpen. Dit cadeautje kost namelijk maar liefst 507,39 euro, maar voor dat geld krijg je wel een bluetooth-speaker met het design van een Porsche 911 GT3-uitlaat. Het eerste dat wij zouden doen: de soundtrack van de Porsche in kwestie opzoeken en die lekker toepasselijk door het speakertje laten brullen… Alles beter dan nog eens dat ellendige Mariah Carey-nummer.


Porsche 911 kerstbal

Cadeautip Porsche 911 kerstbal 2023

Heb je daarentegen geen 500 flappen over voor je familie, dan hoeft dat geen reden te zijn om de Porsche-shop te mijden. Je vindt er namelijk ook goedkoper gerief, zoals deze kerstbal met het design van een Porsche 911 Dakar. Die werd jammer genoeg wel met de hand beschilderd door iemand die niet goed wist hoe zo’n 911 Dakar eruit ziet, dat terzijde. Aan een prijs van 39,65 euro zouden we onze boom er niet mee vol hangen, maar als enkel stuk ziet het er wel grappig uit.


Audi Espressomachine

Cadeautip Audi espressomachine 2023

Schrap echter al het bovenstaande, want ons favoriete merkaccessoire van dit jaar komt zonder twijfel uit de Audi-cataloog. Zij bieden namelijk een espressomachine aan in broekzakformaat — of liever: in bekerhouderformaat. Nooit zal je geliefde dus nog de baan op moeten zonder de garantie van een perfecte koffie, al moet je er wel wat voor over hebben. Zo krijg je Audi’s ‘Espresso Mobil’ pas mee als je met 254 euro voor de dag komt.


Renault 5 E-Tech trapauto

Cadeautip Renault 5 E-Tech trapauto 2023

De kans is echter niet onbestaande dat je de naam van een kind getrokken hebt en die op jonge leeftijd aan de espresso verknocht maken, zou natuurlijk onverantwoord zijn. Voor een gelijkaardige prijs vind je in de Renault-shop echter verlossing, want daar staat de aankomende 5 E-Tech gewoon al in kinderformaat te koop. Zo kan je kroost op straat flaneren met een auto die op ware grootte simpelweg nog niet in de showrooms staat, en dat voor 295 euro.


Lego Icons Chevrolet Corvette

Cadeautip Lego Corvette 2023

Je kan natuurlijk altijd op veilig spelen, en even in het automobiele aanbod van LEGO gaan kijken. Hun nieuwste toevoeging is bijvoorbeeld een klassieke Chevrolet Corvette van de Icons-lijn, en helemaal in thema met de tijd van het jaar beschikt die over een knalrode laklaag. Je betaalt er 149,99 euro voor en het grote voordeel ten opzichte van de Renault 5 hierboven: vindt je kind het niet mooi, dan kan die er gewoon iets anders mee bouwen.


Lamborghini Huracan 3D-Puzzel

Cadeautip Lamborghini 3D-puzzel 2023

Dat kan met deze Lamborghini Huracan niet, al is de kans ook bestaande dat je kind het ding nooit in elkaar gestoken krijgt. Het gaat hier namelijk om en puzzel van Ravensburger, maar niet zomaar een puzzel. Zijn 108 stukjes vormen een 3D-model van de Lambo, dus het eindresultaat is ook nog eens mooi om op je dressoir te parkeren. Uren pruts- en nadien kijkplezier, en dat voor 36 euro.


Supercars-boek Rudolf van der Ven

Cadeautip Supercars-boek Rudolf van der Ven 2023

Laat je dat gepruts liever achterwege, dan raden wij het Supercars-boek van Rudolf van der Ven aan. Dat doen we niet zozeer omdat zijn voornaam ons aan Kerst doet denken, maar vooral omdat er maar liefst 50 iconische supercars in het boek te bewonderen vallen. Die worden uitgesmeerd over 224 pagina’s aan overheerlijk fotomateriaal van de hand van de Belgische fotograaf zelve. De prijs: 75 euro in de betere boekhandel.


Meguiar’s New Car Kit

Cadeautip Meguiar's New Car 2023

Ben je het daarentegen grondig beu om naar de vuile auto’s van je geliefden te moeten kijken, dan kan je hen altijd op weg zetten met de expertise van Meguiar’s op zak. Zij bieden namelijk een ‘New Car Kit’ aan voor 84,99 euro die alles bevat wat je nodig hebt om je auto helemaal proper te krijgen, op een emmer en wat water na. Inderdaad: niets zegt “was je auto vaker, luilak” beter dan een set schoonmaakproducten voor Kerst…


Rituals autoparfum

Cadeautip Rituals autoparfum 2023

Of wel, want misschien trek je wel de naam van iemand die erom bekend staat het interieur van zijn auto nooit te kuisen. In dat geval kan je even tussen de populaire autoparfums van Rituals gaan snuffelen, want zij bieden tegenwoordig een ‘Hammam’-geurtje aan. Voor slechts 20,90 euro ruikt die muffe cabine dus in een handomdraai beter dan de lokale wellness.


Bentley Black Edition Eau de Parfum

Cadeautip Bentley parfum 2023

Het brugje naar onze laatste tip is wat moeilijk, want we willen niet insinueren dat je familie onrein ruikt. Er is echter altijd die ene nonkel… Maar stel je eens voor dat die plots als het interieur van een Bentley zou ruiken? Dat kan gewoon, en ook niet als de minste Bentley. De fabrikant lanceerde dit jaar namelijk zijn Black Edition-geurtje om de populariteit van zijn gamma aan verduisterde Blackline-modellen te vieren. We weten zelf niet hoe het precies ruikt, maar voor 80,40 euro ondervind je het aan den lijve — heb je ‘m?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws