Dit zijn de populairste auto’s bij 65-plussers, blijkt uit Duits onderzoek

Skoda Yeti populair 65-plus 2024

Wanneer heb jij nog eens een Honda Jazz gezien met een jonge knaap achter het stuur? Inderdaad: nooit en die hoge hatchback is niet alleen. Een Duits onderzoek heeft namelijk even becijferd welke auto’s het vaakst door 65-plussers gereden worden… En dat zijn misschien niet allemaal die auto's die je verwacht.

We moeten er geen doekjes om winden: naarmate je ouder wordt, stap je misschien niet meer even makkelijk in elke auto. Zo zien we grootmoe zich niet meteen laten zakken in de kuipstoel van een Toyota GR86 want het liefst zit ze een beetje hoger, schakelt ze een beetje automatischer en mag het allemaal een beetje stiller. Gelukkig zijn er echter genoeg auto’s op de markt die aan precies al die vereisten beantwoorden.

Bijna 45 procent 65-plussers

Het Duitse Verivox heeft die auto’s nu weten te bundelen in een lijst. Zo verzamelde het vergelijkingsportaal informatie van verschillende verzekeringsmaatschappijen, en kwam het zo aan cijfers die de gemiddelde leeftijd per auto weergaven. Het hoogste getal dat daarin naar voren kwam, was een gemiddelde leeftijd van 60,5 jaar voor de eigenaars van een Skoda Yeti. Die is echter al even niet meer in productie maar de nummer twee is dat wel, en die Mercedes B-Klasse moet amper onderdoen aangezien zijn bestuurders gemiddeld 58,9 jaar oud zijn. De top-3 wordt vervolledigd door een misschien iets minder voor de hand liggend model: de Audi Q3 met een gemiddelde leeftijd van 58 jaar.

Merk en model - Percentage 65+

 • 1. Skoda Yeti - 44,3%
 • 2. Mercedes B-Klasse - 40,5%
 • 3. Audi Q3 - 39,7%
 • 4. Honda Jazz - 29,5%
 • 5. BMW X3 - 28,8%
 • 6. Nissan Qashqai - 28,6%
 • 7. Volkswagen Tiguan - 27,8%
 • 8. BMW X1 - 27,7%
 • 9. Dacia Sandero - 27,7%
 • 10. Mercedes SLK - 27,0%

  Nog frappanter worden de cijfers echter wanneer je gaat kijken naar het percentage eigenaars dat ouder is dan 65 jaar. Dan blijkt namelijk dat maar liefst 44,3 procent van de Skoda Yeti-rijders pensioengerechtigd is, gevolgd door 40,5 procent van de Mercedes B-Klasse-eigenaars en 39,7 procent van al wie met een Audi Q3 rijdt. Die Honda Jazz van daarnet strandt dan misschien iets lager dan wij gedacht hadden, op plaats vier met 29,5 procent. Op dat vlak zit de BMW X3 hem op de hielen met 28,8 procent 65-plussers onder zijn eigenaars, althans in Duitsland. Daar werd het onderzoek namelijk uitgevoerd, dus we kunnen niet uitsluiten dat de voorkeur van de Belgische bejaarde enigszins afwijkt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws