Citroën DS6 WR is luxe crossover voor China

citroen-ds-6wr-beijing

Citroën roert zich op de Aziatische markt. Nadat gebleken was dat de Aziaten wel verliefd raken op de DS-lijn ontwikkelen ze tegenwoordig modellen specifiek voor die markt. Na de DS 5LS is er de nu de DS 6WR.

De DS6 WR is een crossover op maat van een middelgrote monovolume. Met zijn 4,55 meter is hij een stuk langer dan de 4,34 meter lange C4 Aircross die we hier kennen, wie in luxe wil baden heeft daar ruimte voor nodig. Vierwielaandrijving is niet beschikbaar, wel neemt hij de Grip Control-bediening van de Peugeot 2008 over. Daarnaast kiezen ze bij Citroën voor de crème van hun aanbod motoren; de 1.6 THP komt onder de kap te zitten, voorzien van 160 of 200 pk.

citroen-ds-6wr-beijing

vleugels

Citroën had beloofd om de looks van de DS 5LS in andere modellen over te nemen en dat gebeurt nu ook. Zo zien we de chrome DS Wings en specifieke LED dagrijverlichting. Achteraan zijn de achterlichten ingeringd in een chroomomlijsting, ze liggen ook wat dieper zoals bij pakweg de Porsche Macan. De wielen zijn 19 inch exemplaren.

citroen-ds-6wr-beijing

De DS 6WR komt niet in Europa op de markt maar is specifiek voor Azië en in het bijzonder China bedoeld.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws