Officieel: Opel Manta GSE Elektromod is retro-elektrische droom (2021)

Opel Manta GSe Elektromod (2021)

De Manta is een iconisch model uit de Opel-geschiedenis. Zo iconisch dat Opel het model koos om de elektrische toekomst op los te laten.

De Manta GSe Elektromod is eigenlijk een restomod van een bestaande model. Daarbij wordt het origineel model genomen en gerestaureerd waarna er een aantal aanpassingen op gebeuren, in deze gaat het vooral om de aandrijving. Eerder waren het vooral coachbuilders en tuners die zich bezighielden met het elektrificeren van oldtimers maar nu springt ook Opel op de kar. De Manta GSe Elektromod is tegelijk een one-off, Opel voorziet namelijk geen productiereeks voor dit exemplaar, hoe graag de Opel-fans onder ons dat misschien ook willen.

Opel Manta GSe Elektromod (2021)

strafste Manta ooit

De elektromotor die Opel in de Manta GSe Elektromod legt is een 147 pk en 255 Nm sterk exemplaar. Daarvoor werden de nodige verstevigingen gedaan, want op de Manta 400-rallywagen bouwde Opel nooit zulk een krachtige motor in de Manta. Destijds was 110 pk voor de Manta GT/E van 1974 al ruim voldoende. Opel bouwt een 31 kWh accupakket in deze GSe waarmee hij zowat 200 kilometer ver raakt. Opladen doet hij in ongeveer vier uur tijd.

Opel Manta GSe Elektromod (2021)

Opvallend voor deze elektrische Manta is dat Opel hem wel aanbiedt met een manuele vierversnellingsbak, die je ook in automatische modus kan rijden. De aandrijving gebeurt op de achterwielen.

retro-vizor

Uiterlijk moderniseert Opel de Manta GSe Elektromod door hem de Vizor-snoet te geven. Die snoet werd geïnspireerd op de eerste generatie Manta en zo is de cirkel in feite rond. Leuke gimmick op deze restomod is de mogelijkheid tot weergave van tekst in de LED-Vizor. Zo kan hij “I am on a zero e-mission" en “My German heart has been elektrified” showen. Verder krijgt de Manta GSe Elektromod de zwarte motorkap die we ook bij de plug-in hybride Grandland X terugvinden en wordt hij op 17 inch velgen gezet. Binnenin is het vooral het digitale Pure Panel dat opvalt en zo de analoge tellerpartij vervangt net zoals in de Mokka. Voor de zetels deed Opel dan weer beroep op een overschotje zetels van de stilletjes verdwenen Opel Adam.

Opel Manta GSe Elektromod (2021)

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
John 10:53
afbeelding van John

Hmm, die voorkant met die hoekige lichten, het past niet echt vind ik. Ze hadden er ook 2x 2 ronde exemplaren moeten insteken.

Eddy 22:54
afbeelding van Eddy

I love it. Mag voor mij morgen in mijn garage staan. Mooie knipoog naar het verleden toen dit merk enorm populair was.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws