Mercedes-Maybach Night Series is speciaal voor rijke rebellen (2023)

Mercedes-Maybach Night Edition 2023

Denk je aan een Mercedes-Maybach, dan denk je vanzelf aan overdaad met een verchroomd randje eromheen. Met dat eerste hebben jongere kopers doorgaans geen probleem, maar dat laatste laten ze liever achterwege. Daar spelen de Duitsers nu op in, dus voetballers en rappers van deze wereld: dit zijn uw Maybachs!

Even geleden ging bij Mercedes het doek van hun allereerste elektrische Maybach-model: de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV. Die pronkte met zoveel potsierlijke praal dat het bijna niet meer mooi was, en dat lijken ze ook op de Maybach-afdeling zelf in te gaan zien. Daar pakken ze nu namelijk voor het eerst uit met een pakket dat het chroomvertoon achterwege laat, en inruilt voor lekker eigentijds zwart.

Zwart, wit en… roségoud

Maak kennis met Mercedes-Maybachs ‘Night Series’, een uitrustingsniveau dat volgens de Duitsers de nodige rebellie over hun anders ietwat flamboyante luxesloepen moet gieten. Dat gebeurt door middel van verduistering, want van chroom is er op deze Maybachs geen sprake meer. In de plaats daarvan steken alle sierdelen in het zwart terwijl de grille en de logo’s een tintje donkerder glimmen. Het plaatje wordt afgemaakt met unieke 23-inchvelgen vol Maybach-logootjes en ook die zijn — je raadt het al — helemaal zwart.

Mercedes-Maybach Night Edition 2023

Mercedes-Maybach biedt het pakketje aan op zijn S-Klasse, zijn GLS en natuurlijk die EQS SUV, waar de precieze kleurstellingen wel enigszins afwijken. Zo krijg je qua lakkleur de keuze uit verschillende samenstellingen, zolang je gekozen tinten maar wit, grijs of zwart zijn. Dat geldt ook binnenin, waar je het nappaleer ofwel compleet ‘Pearl Black’ laat ofwel kiest voor een two-tone-kleurstelling met kristalwit. Gelukkig brengen de Night Series toch nog één stukje kleur in je leven: de koplampen worden opgefleurd met sierdelen in roségoud.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws