Renault Scénic eindelijk auto van het jaar, moest wel eerst elektrisch worden (2024)

Renault Scenic E-Tech COTY

In de marge van het Autosalon van Genève werd ook de Europese Auto van het Jaar verkozen. Die eer gaat naar de Renault Scénic E-Tech, waardoor Jeep Avenger zijn kroontje af moet geven.

Al sinds 1996 bestaat de Renault Scénic, maar nooit dong hij echt mee voor het kroontje van de "European Car of the Year". Dit jaar stond hij wél op de shortlist en schopt hij het in één klap tot absolute winnaar!

Zonder Russische inmenging

Daarvoor ging eerst een jury van nationale en internationale journalisten aan het stemmen. In totaal brachten 59 juryleden uit 22 landen hun stem uit. En als je nu oppert dat er "normaal gezien toch 61 juryleden in de COTY zitten", dan vergeet je even dat de twee juryleden van Rusland tijdelijk, ahum, geschorst zijn. Hoe dan ook, heel anders had de finale stemming er misschien niet uitgezien. Dit werd alvast de top 3!

1. Renault Scénic E-Tech - 329 pt.
2. BMW 5 Reeks - 308 pt.
3. Peugeot 3008 - 197 pt.

Deden ook nog mee voor het kroontje: Kia EV9 (190 pt.), Volvo EX30 (168 pt.), BYD Seal (131 pt.) en de Toyota C-HR (127 pt.).

Monsterscore

De Renault Scénic ging aan de haal met een monsterscore. Want je moet al terug tot de Volkswagen Passat gaan in 2015 om een hoger getal tegen te komen (340 pt.). Met een basisprijs van 39.950 euro en een riante uitrusting zet de Renault Scénic E-Tech zich opvallend scherp in de EV-markt.

Renault Scenic E-Tech COTY

Het enige dat de Scénic dus nodig had om het kroontje van "Auto van het jaar" te mogen dragen, was overstappen op een elektrische aandrijflijn...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws