Hervorming rijbewijs: 'Geen technische kennis, wel met GPS kunnen rijden'

rijbewijs

Vlaams Minister voor Mobiliteit Ben Weyts (NV-A) vindt dat het huidige rijexamen gedateerd is. Daarom ijvert hij voor een hervorming waarbij de nadruk meer wordt gelegd op veilig rijden, niet zozeer op kennis van de wagen.

Volgens Vlaams Minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts is de manier waarop jongeren hun Belgisch rijbewijs halen gedateerd. Daarom werkt hij een hervorming uit waarbij er meer nadruk wordt gelegd op veilig rijden. Kunnen ageren en reageren op de omgeving is belangrijker dan te weten waar de remvloeistof zit. Letterlijk, want Minister Weyts zou de technische kennisronde liefst nog meer inperken.

Daar tegenover komen dan meer manoeuvres tijdens het praktisch examen en behoort het 'veilig kunnen rijden met GPS-instructies' zelfs tot de mogelijkheden. Tenslotte gaat de Minister de vragen van het theoretisch examen een update geven. Daarmee probeert hij websites te slim af te zijn die tegen betaling antwoord geven aan jongeren op alle vragen.

Eerder gaf Minister Weyts te kennen dat hij gelooft in een rijbewijs met punten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
JelleDR 18:57
afbeelding van JelleDR

Man toch, die politiekers van de laatste jaren! Wat een mediageile bende tegenwoordig, toch alles doen voor dat beetje aandacht. Precies of ze zijn de wereldverbeteraars. Jammer genoeg zijn we er de laatste decennia alleen maar op achteruit gegaan ipv vooruit.

Techno Patat 00:14
afbeelding van Techno Patat

Spijtig, maar helaas waar!

Ot:
Ik pleit wel echt voor slipcursussen verplicht, ik ben verdikke toch een veel betere bestuurder geworden sedert dat ik npaar van die lessen gedaan heb. Dat valt zeker niet te ontkennen, iedere jonge bestuurder heeft daar plezier van!
Hoeveel gasten ik niet ken die aan hun 20-22e zelfs nog nooit een noodstop hebben gedaan? Laat staan iets ontwijken tijdens noodstop?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws