Dit wordt de Rivian R2 en hij komt ook naar België!

Rivian R2 teaser 2024

Rivian maakt zich klaar voor de lancering van een nieuw model, en dat kan ook voor jou wel eens een interessante worden. Zo verkoopt het merk al even de R1S en R1T, maar alleen op de Amerikaanse thuismarkt. Met deze R2 wil het daarentegen de sprong wagen naar Europa, en blijkbaar ook naar België!

Zegt de naam Rivian je nog niet veel, dan nemen we je dat niet kwalijk. Hoewel het bedrijf namelijk al bestaat sinds 2009, gingen zijn eerste elektrische auto’s pas in 2021 in productie. We zeggen daar bewust “auto’s” omdat het in principe gaat om één modellenlijn, de R1, maar daarvan is er een SUV-versie onder de noemer R1S en een pick-upvariant genaamd R1T. Allebei zijn ze echter van zo’n formaat dat ze bijna alleen in de straten van de VS passen, maar Rivian heeft meer ambities dan alleen dat.

Ook voor Europa, maar niet voor 2026

Die ambities beginnen met de R2, een elektrische SUV van een iets compacter formaat. Die liet het merk intussen al zien in een korte teaservideo en hadden ze niet gezegd dat het om een nieuwkomer ging, dan had je gerust kunnen denken naar een R1S of -T te kijken. Zo blijft de iconische LED-balk met zijn robot-oogjes gewoon behouden maar het contrast met het passerende gezinnetje geeft wel weg dat de R2 een stuk kleiner wordt. Reken dus op iets van het formaat van een Tesla Model Y of, als we hem met Europese modelletjes mogen vergelijken, een Volkswagen ID.4 of Skoda Enyaq iV… En dat mogen we blijkbaar.

In een gesprek met het Britse Auto Express heeft de CEO van het merk, Robert Scaringe, namelijk laten vallen dat de R2 naar Europa komt en dat het Verenigd Koninkrijk alvast in het vizier staat. Daar blijft het echter niet bij, want een kijkje op Rivians website leert ons dat er nu lokale pagina’s opgestart zijn voor nog een paar andere Europese landen. Ook België staat daar in al zijn meertaligheid tussen en ons maak je niet wijs dat de Amerikanen zoveel moeite zouden doen om uiteindelijk niet onze richting uit te komen. We leren het hopelijk al bij de lancering van de Rivian R2 op 7 maart aanstaande, al hoef je de elektrische SUV niet snel op onze wegen te verwachten. De productie start pas op in 2026 en de eerste exemplaren zijn sowieso voor de VS.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws